Advertentie
    Kitty van der Panne Hebban Team

De macht van K. is een dijk van een debuutthriller die gaat over de macht van data en wat er kan gebeuren als er misbruik wordt gemaakt van die macht. Een actueel en angstaanjagend thema voor een thriller. De hoofdrol is weggelegd voor Tim en Emily, twee jonge, slimme en dappere mensen die de strijd met de macht aangaan. Geen enkel probleem of uitdaging gaan ze uit de weg. Maar zijn ze machtig genoeg om die strijd te winnen?

Tim Turner krijgt zomaar een droombaan in zijn schoot geworden bij The Keeler Compagny. Samen met zijn vriendin betrekt hij een luxe appartement en geniet hij van de fantastische arbeidsvoorwaarden. Deze bubble spat uiteen als niet alles zo rooskleurig blijkt te zijn als hij dacht. Tim is genoodzaakt alles achter te laten en een nieuw leven op te bouwen. Tot blijkt dat hij nergens veilig is en de enige oplossing is om zijn tegenstanders te verslaan. Dapper gaat Tim met zijn nieuwe vrienden de strijd aan.

Het boek begint met een veelbelovende proloog waardoor je al snel in het verhaal zit. Tijd om adem te halen en even achterover te leunen krijg je niet. Vern laat je in korte hoofdstukken kennismaken met de hoofdrolspelers en maakt daarbij sprongen in de tijd. Hierdoor blijft het verhaal boeiend en word je uitgedaagd om goed op te blijven letten. De verschillende verhaallijnen komen soepel samen en langzaamaan wordt duidelijk hoe het verhaal in elkaar steekt. Na de zinderende ontknoping zijn alle puzzelstukjes netjes op hun plek gevallen.

Data is een technisch thema en gaandeweg het verhaal licht Vern het een en ander helder en toegankelijk toe. Hierdoor is het verhaal nergens onduidelijk en steek je er ook nog iets van op.

De personages zijn goed uitgewerkt en komen geloofwaardig over. Naast het spannende avontuur is er genoeg ruimte voor de ontwikkelingen die Tim en Emily doormaken. Ze komen echt tot leven en hebben hun eigen identiteit. Doordat het verhaal zich in verschillende landen afspeelt heeft deze thriller een internationaal tintje.

De macht van K. is een originele en spannende thriller die geen moment verveelt. Een aanrader die naar meer smaakt!

Reacties op: Daverend debuut

108
De macht van K. - Jens Vern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker