Langzaam ontrafelde geheimen
‘De laatste wens’ is een psychologische thriller van Marieke Damen en in het verhaal volg je Nadja, die samen met haar man Steven een begrafenisonderneming runt. Hun leven lijkt op orde, tot Steven op een avond verongelukt. De politie noemt het een ongeluk, maar Nadja vertrouwt het niet. Naarmate ze dieper graaft, ontdekt ze dat er misschien meer aan de hand is dan gedacht. Als er in haar omgeving nóg meer slachtoffers vallen, wordt duidelijk dat iemand het op haar gemunt heeft. Maar wie? En waarom? Nadja moet de waarheid achterhalen voordat alles wat haar lief is verdwijnt.
Het verhaal heeft twee verhaallijnen en we volgen Nadja en de moordenaar. De afwisseling tussen de verhaallijnen en flashbacks zorgt vooral in het begin voor vaart in het verhaal.
De spanning wordt goed opgebouwd, vooral door de focus op Nadja. Haar persoonlijkheid met al haar emoties, verdriet en wantrouwen is goed uitgewerkt. De relaties om haar heen komen onder druk te staan, wat de spanning vergroot. Ook de andere personages zijn geloofwaardig neergezet en spelen een duidelijke rol in het verhaal, waardoor je continu twijfelt over wie te vertrouwen is.
Halverwege zakt verhaal zwakt het tempo af, maar korte hoofdstukken en cliffhangers houden de nieuwsgierigheid vast. Naarmate de verhaallijnen dichter bij elkaar komen, vallen de puzzelstukjes op hun plek. De ontknoping is zowel verrassend als geloofwaardig en maakt duidelijk hoe zorgvuldig het verhaal is opgebouwd. De schrijfstijl is eenvoudig en het verhaal is met korte en heldere zinnen beeldend geschreven.
‘De laatste wens’ is een thriller die makkelijk wegleest en een verrassende ontknoping kent!