Slaap maar zacht…of toch niet…
'Slaap maar zacht' speelt zich af in Amsterdam, waar een onbekende man in coma op de IC-afdeling ligt, de afdeling van Maud, die daar als verpleegkundige werkt. Ondertussen zijn de rechercheurs Richard en Eefje belast met het onderzoek naar de identiteit van de onbekende man. Niemand lijkt hem te missen. Na een opsporingsbericht op de televisie meldt zich een getuige, die merkwaardig genoeg komt te overlijden voordat Richard en Eefje haar te spreken krijgen. Maud heeft op dat moment andere zorgen aan haar hoofd. Er gebeuren onverklaarbare dingen op haar afdeling. Wat is er aan de hand en heeft het een met het ander te maken?
Het verhaal lees je vanuit verschillende perspectieven en is opgedeeld in korte hoofdstukken. De verhaallijnen worden helder omschreven en stukje bij beetje bij beetje wordt helder hoe het verhaal in elkaar steekt. De verhaallijn met Maud speelt zich grotendeels tijdens de diensten in het ziekenhuis af. De tweede verhaallijn, met de kinderen van Maud, maakt dat het verhaal op het einde samenkomt en de losse draadjes met elkaar verbindt. Steeds als je denkt hoe het zit, komt er weer een verrassende wending en blijk je op het verkeerde been gezet te zijn. Dit gaat zo door tot de actievolle finale!
De schrijfstijl is eenvoudig en het verhaal is met korte en heldere zinnen beeldend geschreven. De personages zijn voldoende uitgewerkt en je kunt je goed in ze verplaatsen. Knap is dat de stukken die geschreven zijn vanuit de kinderen van Maud ook echt hun taal bevatten. Moeiteloos kun je je hierdoor in ieder personage verplaatsen.
De spanning bouwt zich gaandeweg het verhaal langzaam op en komt op het einde tot een ietwat ongeloofwaardige climax, die mij toch wist te verrassen.
'Slaap maar zacht' is een thriller die makkelijk wegleest en verrassende wendingen kent!