Makkelijke thriller

Kitty Bruggeman 14 november 2025 Hebban Team
Een jonge vrouw wordt op brute wijze om het leven werd gebracht en Elle Nugent was een van de laatste die haar levend met de verdachte. De politie gelooft haar niet, maar ze laat zich niet tegenhouden en volgt de verdachte en zijn gezin. Als hij omkomt bij een ongeluk wordt ze door de media afgeschilderd als een obsessieve stalker. Zijn zoon zint op wraak. Jaren later leeft Nell Masters onder een nieuwe naam, met een nieuwe partner en vrienden. Maar dan merkt ze dat iemand haar opnieuw nauwlettend in de gaten houdt.

De schrijfstijl leest makkelijk en direct, zoals we van B.A. Paris gewend zijn. In tegenstelling tot haar eerdere boeken blijft de spanning hier niet goed hangen. Sommige stukken die spannend zouden moeten zijn, voelen juist vlak en halen de vaart uit het verhaal. Het verhaal komt daardoor wat geforceerd over.

In het verhaal worden heden en verleden afgewisseld met fragmenten uit het notitieboek van de moordenaar. Samen met de korte hoofdstukken maakt dit dat je makkelijk doorleest en je toch nieuwsgierig blijft.

De plotwendingen zijn voorspelbaar en her en der clichématig. Het gevoel van gevaar en spanning komt niet helemaal over omdat het niet goed geloofwaardig is. Toch wil je weten hoe het afloopt.

De hoofdpersoon is voldoende uitgewerkt om sympathiek te vinden. De overige personages zijn nauwelijks uitgewerkt. Ze zijn er vooral om het plot vorm te geven. Op het einde valt alles samen en weet Paris toch nog te verrassen.

Slaap zacht is een thriller die makkelijk leest en af en toe de aandacht weet vast te houden, maar die nooit echt beklijft.

Meer recensies van Kitty Bruggeman