Advertentie
    Kitty Bruggeman Hebban Team

Noorderlicht is een thriller die je meeneemt op avontuur. Zeilen door de Noorse fjorden met het spotten van walvissen en het zien van het noorderlicht. Vier passagiers hebben nog een ander doel, het plegen van een moord!

Via online privéchats ontstaat bij Noor, Frode, Magnus en Katja het plan om een moord te plegen. Wie het slachtoffer gaat worden is bij het vertrek uit de haven nog niet bekend. Tijdens de reis gaan ze met elkaar beslissen wie van de bemanningsleden of de dertien passagiers het slachtoffer gaat worden. Het lijkt een makkelijke missie, maar schijn bedriegt!

Het boek zit ingenieus in elkaar! Je wordt meegenomen in het verhaal van Noor en vanuit haar beleef je de zevendaagse zeiltocht. Het voelt bijna of je zelf een van de passagiers van het zeilschip bent. Het verhaal van Noor wordt afgewisseld met de online privéchats die in het verleden plaats hebben gevonden. En, er wordt vooruitgekeken naar een televisieshow met daarin interviews met de passagiers en bemanningsleden. Ze worden niet bij naam genoemd, dus lang blijft ongewis wie het uiteindelijke moordslachtoffer is.

Mariska Overman heeft een originele thriller geschreven met een zeer prettige schrijfstijl en precies genoeg informatie over de personages. Onderhuidse spanning en een beklemmend gevoel is tijdens het lezen voortdurend aanwezig. Het verhaal kabbelt voort, maar ondertussen speelt er zoveel dat je je geen moment verveelt. En dan het einde, dat zit zo knap in elkaar. Een leeservaring die je echt zelf mee moet maken. Niet te beschrijven! Met een meer dan tevreden gevoel heb ik het boek dichtgeslagen.

Noorderlicht is een unieke leeservaring die nog lang nadreunt. Een aanrader!

Reacties op: Een thriller die indruk maakt en lang nadreunt

262
Noorderlicht - Mariska Overman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners