Advertentie
    Kitty van der Panne Hebban Team

Val is de tweede thriller met Alex Berger in de hoofdrol. Een voormalig commissaris die na het verlies van zijn vrouw werkt als privédetective en teruggetrokken leeft in de kustplaats Oostende. Alleen voor Sara, zijn oud-collega en goede vriendin, maakt hij wel eens een uitzondering om zijn zelfverkozen isolement te doorbreken. Zo ook nu, wanneer Sara zijn hulp nodig heeft bij het oplossen van een tweetal onverklaarbare moorden, die aan elkaar gelinkt zijn door een souvenir dat de moordenaar achterlaat op de buik van zijn slachtoffers. Alex gaat op de achtergrond aan de slag met research, maar al snel lukt het hem niet meer om langs de zijlijn te blijven staan. Gaat het hem lukken om deze ingewikkelde moordzaak op te lossen?

Het boek begint gelijk met de eerste moord. Door de zorgvuldige schrijfstijl en het levendig neerzetten van het slachtoffer, komt deze moord direct beklemmend over. Een veelbelovend begin! Daarna neemt de auteur je mee in het leven van Alex en Sara, waarin hun onverwerkte verdriet op de voorgrond staat. Hierdoor vergeet je bijna dat je een thriller aan het lezen bent. Hun verdriet is zo rauw en mooi beschreven. Ondertussen gaan de moorden door en moeten Alex en Sara alle zeilen bijzetten om de moorden op te lossen. In een rechte lijn nemen ze je mee naar de ontknoping en krijg je alle ruimte om zelf mee te puzzelen. Deze rechte lijn verloopt zonder echter plotwendingen en de spanningsboog blijft wat vlak. Na het dichtslaan van het boek is het verhaal ook echt af en blijf je niet met vragen zitten.

De kracht van deze thriller zit echt in de goed uitgewerkte personages. Loepzuivere emoties en mooie karakterbeschrijvingen zorgen ervoor dat je je snel en goed in Alex en Sara kunt verplaatsen en met ze mee kunt leven. Naast Alex en Sara leer je ook hun familie en de familie van de slachtoffers kennen. Allemaal personages die overtuigend neergezet zijn.

Val is een goed uitgewerkte thriller met oprechte emoties, waarin de echte spanning ontbreekt en hierdoor leest als een roman.

Reacties op: Een thriller die leest als een roman