Voor lezers die houden van boeken met een wat "zwaarder" thema zoals rouw en verlies. Wanneer je even wil ontsnappen en mee wil gaan op een roadtrip naar de Franse kust.
Wanneer Hannekes man Chris plotseling is overleden en haar zoon gaat samenwonen gaat Hanneke de droom die zij en Chris hadden waarmaken. Ze koopt een oude camper en wil de kustlijn van Europa gaan afrijden. Het is eenzaam in de camper, ze denkt er zelfs over om terug naar Nederland te gaan. Tot ze bij de zussen Pien en Kokkie beland die een hotel aan het openen zijn. Dagen voor de opening lijkt alles mis te gaan en kunnen de zussen het organisatietalent van Hanneke goed gebruiken. Maken alle drie de vrouwen aan de Franse kust allemaal de doorstart waar ze zo naar verlangen?
Heel fijn en mooi boek. Het boek heeft een aantal delen die allemaal vanuit een ander persoon zijn geschreven. Daar moest ik soms even aan wennen omdat ik dan vergeten was dat we waren geswitcht. Ik heb het gelezen met een lach en een traan. Er is echt een goede balans tussen het voelen van de rouw van Hanneke, en anderzijds de luchtige humor die vooral de zussen met zich mee brengen. Die balans maakt het verhaal erg fijn om te lezen.
Fave personage: Kokkie, heerlijke vrouw!
Fave zin: "Ergens, voorbij de bergen die ik nog moet overwinnen, komt de zon op en geeft de dageraad weer kleur aan een nieuwe dag. En die dag komt steeds dichterbij".
Beste moment: De verjaardag van Hanneke
Spice: geen