Heerlijk!
Esmee, Essie voor vrienden en familie, woont samen met haar vriend Ralph in het dorpje Langeveen. Tijdens het jaarlijkse dorpsfeest gebeurt er iets dat Essie nooit had verwacht. In het dorp wordt nogal geroddeld, ineens is Essie zelf het onderwerp van de roddels en zal ze keuzes moeten maken die ze niet had zien aankomen.
Marjon zegt het al zelf in het voorwoord, geen maatschappelijke thema's in, en geen zakdoekjes nodig bij dit boek. Ik moet wel zeggen dat ik daar eerst een beetje teleurgesteld door was aangezien ik dat juist het sterke vond van haar vorige twee boeken. Maar toen ik het boek dichtsloeg moest ik echt mijn mening bijstellen. Een heerlijke feelgood schrijven zonder maatschappelijke of tranentrekkende thema's kan ze ook zeer zeker. Een heerlijke roman die vlot wegleest en door de verschillende kleine twistjes in het verhaal die je net wel, maar toch weer niet zag aankomen wil blijven lezen!
Fave personage: Peter en (vooral) Annelies, de schoonouders van Essie, wat een schatten zijn dat zeg!
Fave zin: ‘Het wordt tijd dat je eens voor jezelf kiest. Zelfs als dat niet de eenvoudigste route is.’
Beste moment: Het gesprek dat Essie met Annelies heeft waarin ze vertelt waar ze mee zit.
Spice: Medium
Een aanrader als je graag boeken leest die afspelen in een klein dorp en houd van de found family trope
Spice: Medium