Advertentie

Je komt ogen tekort als je het dagelijks leven van de boomvriendjes in Sylvia & Sief bekijkt. Zoveel bedrijvigheid en plezier op de eerste bladzijdes, dat je eigen glimlach vanzelf tevoorschijn komt. Maar illustratrice en debuterend schrijfster Gemma Koomen wil vooral de aandacht vestigen op stilte-liefhebber Sylvia. Sylvia is de verzamelaar onder de boomvriendjes en speelt het liefst alleen op haar geheime plek in de boom. Tot ze op een dag daar een luidruchtige zwerver aantreft.

Zou het haar lukken om vriendschap te sluiten met deze vrolijke snuiter?

Zwerver Sief brengt binnen de kortste keren het beste in Sylvia naar boven en samen ontdekken ze de wereld buiten de boom van de boomvriendjes. Als Sief zijn soortgenoten plots terugvindt, neemt hij samen met Sylvia, deel aan iets adembenemends hoog in de lucht. Sylvia begrijpt hierna dat Sief zijn thuis weer gevonden heeft en ze blijft alleen en verdrietig achter.

Zou het Sylvia lukken om zich ook bij anderen zo thuis te kunnen voelen?

Gemma Koomen laat zich in haar werk inspireren door natuur, ceremonies, nostalgie en eenvoud. Zij heeft de wens om ‘little moments of happiness’ vast te leggen in dekkende waterverf, inkt en kleurpotlood. En dat is haar gelukt in dit prentenboek voor kleuters. Onderwerpen als onzekerheid, vriendschap en je thuisvoelen in de samenleving worden hierin op een herkenbare manier besproken.

Sylvia & Sief is een herkenbaar Christofoor-boek. Eén om samen met je kind(eren) van te genieten, want dat is wat boomvriendjes doen.

Reacties op: Your vibe attracts your tribe

4
Boomvriendjes Sylvia en Sief - Gemma Koomen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners