Advertentie

Vos schrikt van de schoolopdracht om een verhaal te vertellen over zijn verzameling, want hij hééft helemaal geen verzameling! ..... maar dan schenkt het bos hem er eentje, één met allerlei kleuren en vormen.

De flaptekst op de achterkant van één van de nieuwste prentenboeken van uitgeverij Samsara nodigt direct uit tot het openslaan van het boek. En van die actie krijg je absoluut geen spijt. Ga zitten, verzamel publiek (een huisdier is ook oké), start met voorlezen en geniet!

Hallo - o - o daarboven! begint, om in de stemming te komen van het boek, met verhalende 'tussenpagina's' zonder tekst. Daarna ontvouwt zich een herkenbaar en toch ook nieuw verhaal over de zoektocht van een jonge vos. Een tocht met beproevingen, verdriet en onzekerheid, die resulteert in een connectie met bomen, trots en vrijgevigheid. Vader Vos legt het treffend uit: "In het bos vind je altijd precies wat je nodig hebt."

De illustraties van Doug Salati zetten de sfeer van het boek goed neer en bieden ruimte voor (nog) meer verdieping in het boek. Ze zijn speels, gedetailleerd en liefdevol en zijn, in 2019, niet voor niets opgenomen in de Society of Illustrators Original Art Exhibit.
De tekst, vertaald door Naomi Tieman, is vloeiend, begrijpelijk en blijmoedig.

Een heerlijk voorleesboek voor (onzekere) kinderen, die alle kwaliteiten in zich hebben om jonge avonturiers te worden met oog voor de schoonheid van de natuur en dat willen delen met anderen.

Reacties op: In het bos vind je altijd precies wat je nodig hebt.

3
Hallo - o - o daarboven! - Matthew Farina Doug Salati
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker