De harige klauwen van de nacht
Inge van Prooijen en Hanneke Meier, twee ‘verse’ thrillerauteurs van uitgeverij De Crime Compagnie, schreven samen de psychologische thriller Nachtdieren, die op 2 april 2026 werd uitgebracht. Deze unieke samenwerking levert een boeiend verhaal op met interessante menselijke thema’s en volop dreiging en onthulling.Eind twintig, begin dertigers Jolie, Flo en Matt delen een huisadres in Den Haag én een onwaarschijnlijke vriendschap. Als Matt plotseling overlijdt, houdt de politie het op zelfmoord. Jolie vindt de omstandigheden echter zeer verdacht en gaat op onderzoek uit. Dat onderzoek leidt naar een besloten spirituele gemeenschap, 200 kilometer verderop, in de Limburgse bossen. Hoe grondiger Jolie het leven van Matt bestudeert, hoe meer geheimen ze tegenkomt. Ze is vastbesloten om de waarheid te achterhalen.In het ebook van 304 bladzijden kunnen we met twee eerstepersoonsperspectieven meelezen, die van Jolie en Flo.De schrijfstijl van het auteursduo is to-the-point, opgeruimd en vol vaart. Het advies voor de lezer is duidelijk: Opletten en erbij blijven! De dialogen zijn geloofwaardig en de personages en omgeving precies uitgebreid genoeg omschreven. Auteurs Meier & van Prooijen schuwen ingewikkelde thema’s als misbruik, manipulatie en jeugdtrauma’s niet en leggen met dit verhaal de vinger op de zere plek van spirituele groepsdynamiek en de risico’s daarvan.“Welkom in Primo Sonno!" de plek waar de harige klauwen van de nacht voelbaar zijn.Bedankt voor het recensie-exemplaar, De Crime Compagnie!