Een Prince Charming en Cinderella story
Van de hand van romantic suspence-auteur Marijke Verhoeven is in 2022 de compacte feelgood-serie ‘De regels van het spel’ verschenen. De e-serie speelt zich af rond een ABBA-tribute concert in Denemarken en bestaat uit drie delen: Tess, Lotta en Mia.
In dit eerste, 162 pagina’s tellende, deel Tess speelt sales- en businessmanager Tess Berghout de hoofdrol. Als de wat stuntelige Tess tijdens het organiseren van een benefietconcert tegen het aantrekkelijke lijf van botte chef-kok Daniel Forsberg aanloopt, ontspint zich een enemies to lovers-verhaal.
Verhoeven heeft in het boek gekozen voor een meervoudig perspectief. In de meeste hoofdstukken vertelt Tess zelf het verhaal. Deze hoofdstukken worden voorafgegaan door een quote uit een songtekst van het Zweedse popfenomeen ABBA, dit is een beproefd concept tot groot genoegen van de fans. In de overige hoofdstukken worden de belevenissen van de kant van Daniel belicht.
In sprankelende, vlot te lezen zinnen buitelen de onhandige situaties over elkaar heen. Schrijfster Marijke Verhoeven, die zelf in de evenementenorganisatie heeft gewerkt voordat zij fulltime ging schrijven, schotelt de lezer een smakelijk traject van afstoten en aantrekken voor. Zal de sterke aantrekkingskracht tussen Tess en Daniel stand houden als er ook een plukje spanning om de hoek komt kijken in de vorm van weerstand van verschillende personages?
Bij het beëindigen van het boek heeft de (geoefende) lezer zeker zin om de volgende delen op de e-reader te downloaden. Bijzonder mooi vind ik ook dat dit complete feelgood-verhaal, door de korte hoofdstukken en ongecompliceerde zinnen, mensen met een leesbeperking laagdrempelig toegang zal verschaffen tot romantische verhalen.
Graag bedank ik Uitgeverij Verhalenfabriek en sociaalnetwerksite voor boekliefhebbers Hebban voor het uitschrijven van de winactie en het toezenden van mijn gewonnen exemplaar.