Advertentie

Platen als sprookjes in kunst
vol mystiek, weemoed en vreugde
Wonderschoon, klein én groot verhaal
over verandering, verwondering en vriendschap

Superlatieven schieten te kort bij het omschrijven van het werk van kunstenares Pamela Zagarenski in het prentenboek Zola heeft een olifant. Voortreffelijk, uitbundig, smaakvol en verstillend. De tekst, vertaald door Bette Westera, is passend, heeft een herhalingselement en is op sommige bladzijdes mooi afwezig voor het maximale effect.

Met een grote mate van verbeeldingskracht observeert een meisje, vanachter haar raam, het nieuwe buurmeisje Zola. Zola is een geluksvogel. Zij heeft namelijk een olifant als speelkameraadje. En hoe leuk is het als je verstoppertje kunt spelen, in bad kunt gaan en een hut kunt bouwen met een olifant? Het nieuwe buurmeisje heeft vast geen tijd om vriendjes met háár te worden. Als de nieuwsgierigheid het uiteindelijk toch van de terughoudendheid wint, blijkt er een nieuwe vriendschap te zijn geboren.

Kinderen zullen de verschillende emoties in dit prentenboek zeker herkennen. Het is een fijn voorlees- en kijkboek. Het verdient ook een plaats tussen de kunstboeken voor volwassenen.
Kortom; een echte aanrader!

Reacties op: Verbeeldingskracht en vriendschap

3
Zola heeft een olifant - Randall De Sève
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker