Advertentie

Dat Charles Martin uit het bedrijfsleven is gestapt, om zich te kunnen richten op het schrijven, is een goede keuze geweest. Wat een begenadigd auteur is hij, van een zeldzaam goede klasse. Zijn eerste boeken waren sterk en ik ben benieuwd naar zijn nieuwste roman.
“Twaalf jaar hoop” verveelt geen moment. Het verhaal gaat over Matthew Rising, een gevallen beroemde topsporter. De roman speelt zich af in de wereld van American Football. Matthew wordt schuldig bevonden na het plegen van een ernstig strafbaar feit en belandt in de gevangenis voor 12 jaar. Door te blijven oefenen met een gevangenisbeveiliger, houdt hij zijn skills als sporter goed bij. Als Matthew vrijkomt na zijn gevangenisstraf keert hij terug naar zijn geboorteplaats, waar niemand op hem zit te wachten. Er is daar niks meer te merken van zijn sterrenstatus, zijn fans hebben hem verguisd. Zijn vrouw Audrey wil niks meer van hem weten, haar vertrouwen in hun huwelijk is geknakt. Komt het weer goed, weet hij zijn oude liefde weer te heroveren?
Opvallend in deze roman zijn de beschrijvingen van de diverse karakters. Daar is Charles Martin erg goed in. We leren de hoofdpersoon Matthew kennen als een eerlijke, zachtmoedige, betrouwbare en hardwerkende jongeman. Een man die zich niet laat ontmoedigen door tegenslagen. Matthew heeft nooit toegegeven heeft dat hij het strafbare feit, waarvoor hij zo lang heeft moeten boeten in de cel, heeft begaan. Ook na zijn vrijlating houdt hij zijn onschuld vol. De vrouw die hem aangegeven heeft, werd tijdens zijn gevangenschap een befaamde tv-personality en advocate. Ook deze personage is goed uitgewerkt in het verhaal. Zijn echtgenote Audrey is beschadigd geraakt, durft hem aanvankelijk niet meer te vertrouwen, kampt met boosheid en veel verdriet naar Matthew. Matthew is haar altijd van haar blijven houden. De oude coach van Matthew is hem altijd trouw gebleven en is de enige die hem helpt na zijn vrijlating.
De verhaallijnen zijn duidelijk en goed uitgewerkt. Het is geen voorspelbaar en zoetsappig liefdesverhaal, ik kon het boek niet wegleggen na een moeizame start. Er wordt aanvankelijk veel geschreven over American Football, maar vrij snel komt het verhaal goed op gang. Ook voor de niet-sportliefhebber is het dan goed te volgen. Deze boeiende roman kan ik van harte aanbevelen.

Reacties op: Roman die zich afspeelt in de wereld van American Football

10
Twaalf jaar hoop - Charles Martin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker