Een boek vol geheimen en gevoel!

Leen Gilis 24 januari 2026
‘Gekleurde nachten’ is het eerste deel in de Amulet-serie en mijn eerste kennismaking met het werk van Eva Yarich. Het is een boek vol spanning en liefde, en een verhaal dat je vasthoudt van het begin tot het bittere einde!

In dit boek volgen we Belle, een jonge vrouw die zorgt voor haar éénjarige peuter en net de eindjes aan elkaar weet te knopen. Wanneer ze op een dag geconfronteerd wordt met een man die slachtoffer lijkt te zijn van een gewelddadig incident, besluit ze hem te hulp te schieten. Pas daarna beseft ze dat ze dat beter niet had gedaan en zichzelf mogelijk in gevaar heeft gebracht. Wanneer de man, Atlas, haar opspoort, blijkt echter dat er zich nieuwe mogelijkheden voor Belle openen, ondanks dat hij haar vrijheid ontneemt. Langzaamaan groeien Belle en Atlas dichter naar elkaar toe. Maar Belle heeft een duister geheim — durft ze de waarheid aan Atlas te vertellen?

Vanaf de eerste bladzijde werd ik het verhaal ingezogen. De schrijfstijl van Eva Yarich leest vlot en brengt het landschap van Parijs beeldend naar voren. Meteen was ik geïntrigeerd door de personages, maar ook door de prachtige stad. Je kunt je alles meteen voorstellen, wat maakt dat je geboeid blijft verder lezen. Door de relatief korte hoofdstukken leest het boek daarnaast als een sneltrein. Bereid je ook maar voor op een flinke dosis humor, want geloof me: tijdens het lezen van dit boek zul je zeker een aantal keer luidop lachen.

Belles angsten en twijfels worden realistisch naar voren gebracht. Toch weet je als lezer niet meteen alles over haar, waardoor ze een geheimzinnige kant behoudt. Naarmate het verhaal vordert, ontdek je steeds meer over haar en kom je erachter wat een sterke vrouw ze eigenlijk is. Haar personage is bewonderenswaardig. Atlas daarentegen is terughoudend en chagrijnig, maar ook hij heeft zijn zachte kanten die je langzaamaan ontdekt. De twee personages groeien geleidelijk naar elkaar toe, op een gestaag maar passend tempo. Het is interessant om te zien hoe ze langzaam een band opbouwen. De intieme scènes komen hierdoor ook mooi tot hun recht en voelen niet geforceerd of gehaast aan.

Wat ik zeer goed vind aan deze dark romance, en waarvan ik zeker ben dat veel lezers dit zullen appreciëren, is het feit dat de donkere scènes met potentiële triggers op zwart papier gedrukt zijn. De auteur geeft zelf aan dat deze ook overgeslagen kunnen worden indien ze te heftig zijn, zonder iets af te doen aan het verhaal. Hierdoor is deze dark romance zeer toegankelijk voor lezers die nieuw zijn in het genre.

Het einde van ‘Gekleurde nachten’ laat je echt op je honger zitten! Bereid je maar alvast voor op een cliffhanger van jewelste, waardoor je niets liever wilt dan het tweede deel zo snel mogelijk in handen hebben.

Kortom, ‘Gekleurde nachten’ is een boek vol gevoel en geheimen. Het verhaal houdt je in zijn greep van begin tot einde. Je kunt als lezer bijna niet anders dan Belle en Atlas in je hart sluiten. Het is een echte aanrader voor liefhebbers van dark en maffia romance!

Meer recensies van Leen Gilis