Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Als je op zoek bent naar een boek met inhoud

leesbeestje123 31 augustus 2024
De cover en titel spraken me beiden aan dus ik wilde dit verhaal graag lezen. Op de cover prijkt feelgood maar ik kon me hier tijdens het lezen niet echt in vinden. Er worden nl. heel wat zwaardere thema's belicht zoals angst, burn-out, verlies en rouw, depressie.

Terwijl Emma als dertiger nog zoekende is en zich belangrijke levensvragen stelt, komt een naaste onverwacht te overlijden. De uitvaart regelen samen met haar moeder, mondt uit in een ruzie en haar struisvogel politiek (vluchten in het werk en je kop in het zand steken om niks te moeten voelen) geeft enkel op korte termijn een bevredigend gevoel.

Daarnaast is haar lief weinig beschikbaar en leunt ze hard op haar bestie die met haar enthousiasme het verdriet en gemis tracht te overcompenseren.

Het boek is herkenbaar en realistisch neergezet waardoor ik het ook confronterend vond. Ik kon hem niet meer weg leggen en las hem op een dag uit!

Hoofdpersonage Emma ervaart veel emoties op korte tijd en zit zo te struggelen met het leven waardoor degenen die ze het liefste ziet, het hard te verduren krijgen. Soms wilde ik haar echt een sjot onder haar kont geven en roepen dat ze niet zo egoïstisch mocht zijn! Ik had medelijden met haar mama en dacht... Wordt gelukkig! Dump je lief en bedank je bestie eens voor alle inspanningen die ze levert. Gelukkig kan Emma zich (eerder laat maar ze doet het!) herpakken en heeft het leven weer heel wat moois te bieden.

Conclusie: Er bestaat jammer genoeg geen handleiding om te volgen bij rouwen, er is geen juist of fout, er staat geen tijdslimiet op en soms overvalt de onmacht/het verdriet je als een donderslag bij heldere hemel. Maar weet; alles gaat voorbij...

Wat mij betreft is dit boek een #mustread om even stil te staan bij de kwetsbaarheid van het leven en besefte ik opnieuw hoe dankbaar ik ben voor al het moois dat we samen delen.

Meer recensies van leesbeestje123

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.