Een mooie toevoeging aan de serie!
Op de ochtend van de oogst, die het begin markeert van de tiende Hongerspelen, maakt de achttienjarige Coriolanus Snow zich in het Capitool klaar voor wat zijn enige kans op eer en erkenning zou kunnen zijn: zijn rol als mentor van één van de districten. Het ooit machtige huis Snow heeft moeilijke tijden doorgemaakt en zijn lot hangt af van de kleine kans dat Coriolanus zijn medestudenten kan overtroeven, te slim af kan zijn en kan manoeuvreren om de winnende tribute te begeleiden.
Hij krijgt de ondankbare taak toegewezen om mentor te zijn van de vrouwelijke tribute uit District 12 – het armste en minst gerespecteerde district. Hun toekomst is vanaf dat moment onlosmakelijk met elkaar verbonden: elke beslissing die Coriolanus neemt, kan leiden tot succes of falen, tot roem of ondergang. In de arena zal de strijd genadeloos zijn. Buiten de arena begint Coriolanus echter sympathie te voelen voor het meisje dat hij moet begeleiden. Hij staat voor een innerlijk conflict: volgt hij de regels zoals hij geleerd heeft, of laat hij zich leiden door zijn instinct om te overleven – tegen elke prijs?
In dit boek lees je het verhaal hoe dé beruchte President Snow, zoals wij hem kennen in The Hunger Games serie, uitgroeit tot de beruchte heerser en tyrant van Panem. Het is een ontzettend sterk verhaal over de vroegere jaren van de Hongerspelen, hoe deze zich ontwikkelen en hoe de districten en Panem zich proberen op te bouwen na de oorlog. Na het lezen van de originele trilogie, had ik weinig sympathie voor Snow. Maar ondanks de acties die zijn lot bezegelden, schetst Collins een sterk verhaal waarin je zijn gedachtegang kunt volgen en hoe hij van zijn gevoelens veranderen van liefde in haat. Het heeft voldoende actie en het is bijzonder om een aantal bekende gezichten terug te zien. Een mooie toevoeging aan de serie!
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?