Dit is een heerlijke cozy Engelse whodunit waarbij de humor van de pagina’s af spat en het plot je op het puntje van je stoel houdt!

LeesMetBritt 09 september 2025
In een vredig bejaardentehuis komen vier onwaarschijnlijke vrienden eens per week bijeen om onopgeloste moorden te onderzoeken.
Maar wanneer er vlak voor hun deur een brute moord plaatsvindt, bevindt de Thursday Murder Club zich midden in hun eerste lopende zaak. Elizabeth, Joyce, Ibrahim en Ron zijn misschien wel bijna tachtig, maar ze hebben nog een paar trucjes achter de hand. Kan onze onorthodoxe maar briljante bende de moordenaar pakken voordat het te laat is?

Dit is een heerlijke cozy Engelse whodunit waarbij de humor van de pagina’s af spat en het plot je op het puntje van je stoel houdt. Vier aandoenlijke en onwaarschijnlijke pensionado’s vormen een gepassioneerd clubje waarbij ze elke donderdag bij elkaar komen om in cold cases te duiken. Tot er een echte moord plaatsvindt!
Het uiterst levendig beschreven Coopers Chase maakt voor een perfecte atmosfeer waarin 65-plussers met een divers scala aan afkomsten en levenslopen in soortgelijk gezelschap hun laatste jaren willen doorbrengen. Onze vier hoofdpersonages tikken dan wel bijna de tachtig jaar aan, maar vergis je niet. Deze bijdehante bejaarden zijn scherp met elk hun eigen specifieke skill set waarin je door het boek heen meer over te weten komt. Samen zetten ze hun levenservaringen en bedrieglijke onschuld in om achter de waarheid te komen. De schrijfstijl leest fantastisch en dankzij de leuke personages, de meest hilarische momenten en het spannende plot heb je dit boek zo uit!

Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?

Meer recensies van LeesMetBritt