Het NU is de sleutel tot het ware geluk!

Leesvoer2022 Leesvoer2022
18 mrt 2022

Alle grote wijzen en geschriften verklaren het: wanneer onze tomeloze gedachten tot stilstand worden gebracht, komt het zuivere bewustzijn tevoorschijn. Het Zijn.
Meer dan 20 jaar geleden kocht ik het boek ‘De kracht van het nu’, geschreven door inmiddels wereldbekend spiritueel leraar Eckhart Tolle. Destijds zocht ik nog veel ‘dingen’ en levensinvulling aan de ‘buitenkant’. Ik was toen gewoonweg niet in staat om de woorden in het boek te bevatten. Intussen is er veel veranderd!
Ik ben Uitgeverij Ankh Hermes heel dankbaar voor het bieden van de mogelijkheid om het boek nogmaals te lezen.
Nu, in 2022 en ook met behulp van dit boek ben ik voor een groot deel van mijn leven mogen terugkeren naar het eeuwige NU. Wat een openbaring!
Alhoewel het een hele klus is om de hele dag in het nu te verkeren, is het zeker mogelijk, hetzij met de nodige dagelijkse oefening en overgave. Geluk en vreugde, weet ik nu, berusten zeer zeker niet op oorzaken of bevindingen van buitenaf.
Ik zal ‘De kracht van het nu’ dan ook zeker bij veel mensen willen aanbevelen, alhoewel ik wel geloof dat je er (spiritueel) aan toe moet zijn om daadwerkelijk te kunnen en willen lezen wat er wordt geschreven. Het is helaas het ego dat bij velen onder ons (en ook nog regelmatig bij mezelf ) de dienst uitmaakt, die verwachtingen koestert en geconditioneerde zekerheden zoekt in de materie en/of uiterlijkheden. Als je je overgeeft aan het nu, verliest alles en met name je gedachten de macht. Het nu is de sleutel tot het ware geluk!

Meer recensies van Leesvoer2022