Een krachtig, rauw en emotioneel verhaal
Elizabeth en haar dochtertje Emma keren een jaar na de dood van hun man en vader weer terug naar hun huis in Meadow’s Creek. Daar blijkt dat ze een nieuwe buurman hebben. Elizabeth wordt door iedereen gewaarschuwd om niet bij hem in de buurt te komen. Ze noemen hem een griezel en een monster. Maar wat niemand weet is dat ook Tristan een groot verlies heeft geleden en daardoor nog maar een schim is van de man die hij ooit was.
Bij elkaar vinden ze herkenning en troost. Zal het hen lukken om samen weer het licht in de duisternis te zien?
“Ken jij die plek tussen nachtmerries en dromen? Die plek waar de dagen van morgen nooit komen en die van gisteren geen pijn meer doen? Die plek waar jouw hart synchroon klopt met dat van mij? Die plek waar de tijd niet bestaat en je makkelijk kunt ademen? Daar wil ik met jou wonen - TC”
Deze prachtige quote hierboven geeft een goed beeld van Het verleden van jou en mij. Het verhaal is krachtig, rauw en emotioneel. Vanaf de eerste pagina word je het hartverscheurende verhaal van Tristan en Elizabeth ingezogen en dat laat je pas weer los als je op de laatste pagina bent aanbeland.
Hou de zakdoekjes bij dit boek maar bij de hand. Gelukkig heb ik nog nooit een situatie zoals die van Tristan en Elizabeth meegemaakt, maar door de gedetailleerde emotionele schrijfstijl van Brittainy Cherry is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe dat zou voelen. Het is zo rauw en puur omschreven dat het me meerdere keren een brok in de keel gaf. Maar bovenal geeft dit boek een heel mooi beeld over de kracht van mensen na een groot verlies. De kracht om door te gaan als je alles hebt verloren en uiteindelijk je hart weer open te stellen.
Het verleden van jou en mij is het eerste deel in de Elements-serie en vanaf vandaag verkrijgbaar bij je (online)boekwinkel. Het losstaande 2e deel verschijnt in het najaar en daar kijk ik nu al naar uit! Dank jullie wel Zomer & Keuning voor dit fijne recensie-exemplaar.