Hex — Thomas Olde Heuvelt

lfvanyperen 15 augustus 2025
Hex speelt zich af in het ogenschijnlijk rustige dorpje Beek, waar de zeventiende-eeuwse Wylerheks nog altijd rondwaart. Met haar dichtgenaaide mond en ogen is ze een angstaanjagende verschijning, en haar dreiging hangt al eeuwen over de gemeenschap. Het bestaan van de heks wordt angstvallig geheimgehouden, totdat een groep jongeren besluit haar verschijning online te delen. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die het dorp langzaam terugvoert naar middeleeuwse praktijken.

Het idee achter het verhaal klinkt origineel, maar toch vond ik het minder spannend dan verwacht; het was voor mij geen echte pageturner. De spanning zakt op momenten weg, al bleef ik toch wel erg benieuwd hoe het zou aflopen.
Het einde vond ik sterk: de terugkoppeling naar een gesprek uit het begin van het boek gaf het verhaal een afgerond slot. Een prima thriller, maar voor mij niet het spannendste boek in het genre.

Meer recensies van lfvanyperen