Een prachtig en aangrijpend debuut
Het boek begint op het moment dat Cora haar zoon een naam gaat geven. Als het aan haar dochter ligt krijgt haar broertje de naam Bear. Zelf zou ze hem graag Julian noemen, maar in de familie van haar man is het al generaties zo dat de eerstgeboren zoon de naam Gordon krijgt. Hoe zou het leven van haar zoon er uit zien als Bear, Julian of Gordon? Dat lees je in dit boek. Drie levenslopen worden naast elkaar, en met tijdsprongen van telkens 7 jaren, beschreven. Je leest hoe het leven van Bear/Julian/Gordon en de rest van de familie zich ontvouwt. Ondanks dat je steeds van ‘leven’ wisselt, blijft het als lezer heel duidelijk waar je zeven jaar geleden geëindigd bent in dat ‘leven’. De schrijfstijl is prettig en er zitten prachtige beeldspraken in: ‘en iets aan de langzame, nadrukkelijke manier waarop ze zijn achternaam uitspreekt voelt alsof ze een beddenlaken uitslaat en de opbollende zachtheid op hem laat neerdalen’. De drie verhalen zijn heel verschillend, wat het boeiend maakt om te lezen. Er komen heftige thema’s aan bod en er wordt veel aandacht gegeven aan hoe de verschillende personages hiermee om gaan. Ik kon me goed inleven en de verhalen bleven in mijn hoofd rondspoken. Het is prachtig en hartverscheurend tegelijk. Wat mij betreft een aanrader en met zo’n debuutroman ben ik heel benieuwd naar wat er nog meer geschreven gaat worden door Florence Knapp.
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar gekregen van HarperCollins
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar gekregen van HarperCollins