It is amazing what you can hide when no one knows what to look for

LifeBetweenBooks LifeBetweenBooks
4 mrt 2021

In het derde en laatste deel van de trilogie lezen we over Meira, Mather en Ceridwen. De oorlog nadert zijn einde en er worden plannen gemaakt om Angra eindelijk te kunnen verslaan. Allereerst zal Meira haar magie onder de knie moeten zien te krijgen om vervolgens het ultieme offer te brengen. Mather durft eindelijk zijn gevoelens onder ogen te zien en Ceridwen moet leren leven met de dood van haar broer.

Ik vond dit deel een stuk beter dan deel 2 en ook beter dan deel 1. Er is over het algemeen veel actie in en we krijgen eindelijk de belangrijke stukjes informatie die in deel 1 en 2 misten voor mijn gevoel. Ik weet niet of ik het heel fijn vind dat het verhaal gelijk doorloopt, het lijkt nu net of deel 2 en 3 een boek zouden kunnen zijn.

Vooral de lessen van Rares en Oana waren heel leuk om over te lezen, maar dat soort verhalen vind ik sowieso heel leuk om te lezen (bv #degrijzejager , #rangersapprentice ) Ook vind ik het leuk (vond ik in deel 1 en 2 ook al) dat Meira een niet-standaard wapen heeft: de Chakram.

De wisselende perspectieven zijn heel fijn en ik ben blij dat er in dit deel ook het perspectief van Ceridwen bij zit. Ook de humor van Rares is geweldig en ik ben Lekan ook nog leuker gaan vinden in dit deel.

Al met al heeft dit laatste deel meer actie en minder poespas, wat ik zelf heel fijn vind! Het is dan ook een goede afsluiter voor de serie en ik ben toch wel blij dat ik hem heb gelezen. Ik denk alleen niet dat ik de serie heel snel ga herlezen.

Meer recensies van LifeBetweenBooks