Gruwelijk goed
Het vierde deel in de Robert Hunter serie is zeker geen aanrader voor tere zieltjes. Bij bepaalde series heb je het na 3 derde deel wel voor het gezien, maar Chris Carter is een auteur die je elke keer weer weet te verassen. De originaliteit van Carter is werkelijk ongezien. Wat ik zo bijzonder vind aan zijn schrijfwijze is dat hij een prachtige evenwicht creëert als thriller auteur, waarbij je zowel empathie voor de slachtoffers als voor de dader krijgt. Dit wordt allemaal in beeld gebracht door de krachtige persoonlijkheid van onze hoofdpersonage rechercheur Hunter. Zijn personage is ontzettend goed en doordacht uitgewerkt en in elke deel leer hem steeds beter kennen. Een veelzijdige, zeer intelligente, gefocust, vastbesloten, opmerkzame met empathisch denkvermogen maakt hem tot een uitstekend rechercheur!
De Beeldhouwer was ook weer een gruwelijk en grandioze thriller. Als lezer word je meegezogen in het verhaal. Jouw eigen vooroordelen over goed en kwaad wordt hierbij in twijfel getrokken. Hoe ver zou jij gaan wanneer jij geconfronteerd wordt met emotionele trauma's, fysieke bedreigingen en je te maken krijgt met zere wreedheid van het menselijke kwaad. De motieven van de moordenaar komen realistische over door de perfecte karakteromschrijving die het geloofwaardig maakt.
Een spannend verhaal dat je op het puntje van je stoel houdt van spanning en tegelijkertijd zich afwisselt met humor. Ik heb genoten van de Beeldhouwer die voor mij alle elementen bevat dat een spannende thriller nodig heeft. Van mij krijgt het weer zeer verdiende 5⭐⭐⭐⭐⭐