Wauw!

Emma Anna had een oproepje geplaatst om deel te nemen aan travelbook voor haar boek Een Zee in Elysium. Ik heb me er meteen voor aangemeld. Wat was dit een leuke ervaring! Het maakt het lezen van een boek nog extra bijzonder wanneer je de annotaties van andere lezers terugleest. Maar de voornaamste reden was natuurlijk het boek!

Het verhaal is een prachtig Romeins liefdesverhaal met een sterke verhaallijn. Het zit vol met familiedrama en onmogelijke liefde. Naast ontzettend veel diepgang in het verhaal en personages, is de omgeving ook heel mooi beeldend geschreven. Vanaf de eerste pagina krijg je het gevoel zelf aanwezig te zijn in het Romeinse rijk. Je wordt pagina voor pagina meegenomen in de levenswijze en omgangsregels van toentertijd. Afwisselend volg je het verhaal van zowel Julius perspectief als die van Junia. Er zitten verrassende wendingen, waardoor het verhaal ook continue spannend blijft en je geneigd bent om door te blijven lezen.

Heel veel zaken waren voor mij niet verbazingwekkend, omdat ik al enige kennis bezit uit die tijd. Het was juist meer bevestigend hoe zorgvuldig Emma Anna haar research had gedaan en dergelijke gebruiken zo prachtig verwoord in dit verhaal. Ze helpt je als lezer uit 'deze tijd' begrip op te brengen, ook al is jouw beeld en denkwijze niet evenredig met die van hun. Ook jouw emoties als lezer wordt op de proef gesteld. Ik heb af en toe met een brok in mijn keel gelezen, maar ook vaak moeten lachen. En het einde... PRACHTIG!

Emma Anna is een zeer getalenteerde auteur. Ze weet zo ontzettend goed de ziel van haar personages bloot te leggen. Dit maakt ze levensecht. Bij elke personage voel je en begrijp je de emoties. Wat ik ook erg uniek aan haar werk vind is dat zij niet-alledaagse onderwerpen in haar boeken verwerkt. Briljant!

Een Zee In Elysium is een meeslepend verhaal waarin vooral liefde centraal staat. Onvoorwaardelijke liefde, liefde die geen grenzen kent. Je sluit de personages en het verhaal in je hart en het laat je niet meer los.

Meer recensies van LifeChangerReader