Spannend onvoorspelbaar psychologische thriller

Het verhaal is geïnspireerd door de klassieke moordruil "Strangers on the Train", die ik niet heb gezien en daarom kon ik hiervan genieten als een nieuw verhaal.

We volgen om beurten verschillende personages. Het verhaal draait voornamelijk om Wendy en Amanda, maar er wordt ook vanuit het perspectief van Ruth en haar man Scott verteld. De combinatie van alle verhaallijnen maakt dit boek ontzettend spannend en ijzersterk.

Het is interessant hoe je doormiddel van deze boek ook bepaalde lessen meekrijgt. Mensen die door hun eigenzinnigheid fouten begaan en verkeerde personen beschuldigen, het maken van fouten die onomkeerbaar en onvergefelijk zijn en dat de wraakacties niet altijd de verwachte verlichting geven. Er zijn zeker enkele morele of ethische vragen over het recht in eigen handen nemen, maar dit boek gaat veel dieper dan dat. Je wordt meegenomen in een meeslepend verhaal waarbij je de impact ziet die misdaad heeft op de slachtoffers en degenen die achterblijven.

Dit was ook tevens mijn eerste kennismaking met Steve Cavanagh. Hij heeft een hele fijne schrijfstijl met zowel diepgang als spanning. De karakterontwikkelingen van de personages vond ik subliem gedaan. Ik vond het heel leuk hoe de auteur jou als lezer op de verkeerde been zet. Hoewel de opbouw richting de plot wat langzaam op gang kwam, maakte de plottwist alles weer goed. Je krijgt geen duidelijke hints en als snel kom je erachter dat misschien niet alles is wat het lijkt en dan neemt de spanning echt toe. Sterker nog! Cavanagh weet die intriges tot het einde intact te houden. Dus je zit tot de laatste pagina gekluisterd aan het boek.

Al met al een spannend onvoorspelbaar psychologische thriller met regelmatige wendingen, waardoor het zeer snel wegleest. Echt een aanrader mocht dit jouw genre zijn!

Meer recensies van LifeChangerReader