Heerlijk luchtig, hilarisch avontuurlijk feelgood verhaal in de Italiaanse sferen

'Van Poepluiers tot Pavarotti' is een zeer goede debuut van Liza van der Peijl.

We maken in het verhaal kennis met Mare die samen met haar 3 kinderen en man een nieuwe uitdaging aan gaat in Toscane. Het hele verhaal lees je vanuit Mare haar personage. Hierdoor lijkt het alsof je door de ogen van Mare het verhaal beleeft.

Je kan merken dat de auteur Italiƫ en Italiaanse gewoontes heel goed kent. Door haar beeldende schrijfwijze begeef je vanaf het begin tot het eind in de Italiaanse sferen. Daarnaast door het in kaart brengen van de gebruiken, de natuur, de maaltijden, beelden van de stadjes en de cultuur maakt het naast een heerlijke feelgood verhaal ook nog informatief boek. Door de vlotte schrijfstijl vol met humor ga je als een sneltreinvaart door het verhaal. Er zitten ook zoveel herkenbare momenten, waardoor je als moeder echt een connectie voelt met Mare. Ik heb ook meerdere keren om Mare moeten lachen die zich vaak in onmogelijke situatie weet verwikkelen wat voor hilarische momenten zorgt. Deze hilarische gebeurtenissen zijn zo fantastisch levensecht beschreven. Echt vermakelijk! Ook alle personages zijn voor hun eigen rol perfect uitgewerkt.

Een heerlijk luchtig, hilarisch avontuurlijk feelgood verhaal in de Italiaanse sferen, waarbij je na het lezen alsnog blijft glimlachen. Zeker een aanrader voor tijdens de vakantie dagen! Ik ben heel erg benieuwd naar het tweede deel.

Meer recensies van LifeChangerReader