Briljant geschreven real-feelgood hartverwarmend en meeslepend
Dit verhaal kan je niet alleen plaatsen onder het genre feelgood. Zo'n prachtig verhaal verdiend van mij een nieuwe titel real-feelgood!
Het heeft een prachtige verhaallijn met verrassende elementen. Waarbij er een aantal heftige kwesties op een luchtige manier worden uitgediept. Over familie, ouderschap, pure hartjes van kinderen, vriendschap, liefde, liefdesverdriet en het lief hebben van je medemens. Het gaat tevens ook over dromen, je dromen na jagen met bijbehorende angsten en schuldgevoelens. Het hebben van van vooroordelen over bepaalde groeperingen in onze samenleving, waarbij je tot nadenken wordt gezet. Naast dat het enorm meeslepend en hartverscheurend is, zit er ook flinke dosis humor in.
Vannessa heeft mij echt zeer positief verrast. Ze heeft een zeer vlotte, beeldende, diepzinnige schrijfstijl met zeker veel humor. De personages weet ze ontzettend goed neer te zetten. Zowel hun karaktereigenschappen als de emoties werkt ze prachtig uit. Je voelt een verbintenis met de personages, waardoor het als een waargebeurd verhaal tot z'n uiting komt. De karakterontwikkeling in de personage vond ik ook subliem gedaan. Als lezer worden je emoties ook op de proef gesteld. De personages die je aan het begin van het verhaal irritant vindt, weten toch wel een gevoelige snaar te raken waarmee je ze in je hart sluit.
Hier en daar weet de auter ook wat spannende twists in te verwerken, waardoor het enigszins ook spanning met zich meebrengt. Je wilt door blijven lezen om te ontdekken hoe deze uiteindelijk weer bij elkaar komen en één geheel vormen.
Voet Op Eigen Bodem is voor mij een briljant geschreven real-feelgood hartverwarmend en meeslepend verhaal die door heerlijke humor van Vannessa ook buitengewoon luchtig blijft. Ik heb er enorm van genoten. Absoluut een aanrader!