Zoek en zing je mee?
Bezoek het Bijzondere Bos van Beer (en zoek 222 dieren en dingen)
De omslag is al nieuwsgierig makend. Op de hardcover, zit een folie met glanzende gouden blaadjes en paddenstoelen en de omslag is rijkelijk geïllustreerd, met her en der gouden folie in de afbeelding en letters. Je kunt meteen zien dat het bos van Beer echt bijzonder is. Je kunt er namelijk een jaar lang alle wonderen van de natuur beleven.
Samen met beer ga je op poëtische verkenning. Hij gaat net als jij naar school, viert verjaardagspartijtjes, want konijn is jarig, heeft zwemles en ook een sportdag. In het echt mag het nog even niet, maar met beer kan je naar theatervoorstellingen gaan en zelf kunst maken.
Op iedere nieuwe bladzijde is enorm veel te ontdekken. Het zit vol dieren, bloemen en planten en de vragen maken kinderen bewust van wat er allemaal rondkruipt en zweeft in het boek. Maar ook wat er allemaal gaande is. Iedere dag van het ontwaken tot bedtijdritueel. Zoek de letters, cadeautjes, of de cijfers en maak er een spelletje van.
De versjes van Rachel Piercey zijn op rijm en er is rekening gehouden met het lettertype, dat speels en rond is, met een paar woorden handschrift erin verwerkt. De illustraties zijn gedetailleerd, kleurrijk en enorm leuk om te ontdekken. Je blijft kijken. Alle seizoenen zitten erin verwerkt, met bijbehorende thema’s. Terwijl wij net in de lente zitten, kan je met beer alweer mee schaatsen en sneeuwballen gooien.
Op de laatste bladzijden van het boek, vind je een natuurspeurtocht. Je kan buiten op zoek gaan naar de dieren, bomen en bloemen, of terug op avontuur in het boek om de bijbehorende afbeeldingen te zoeken.
Het boek is ook heel leuk om op school te gebruiken, om thema’s rond het bos te verzinnen. Wat zie je? Komen ze ook in deze omgeving voor? Wat doen we in de verschillende seizoenen? Of zing gewoon gezellig mee met de versjes. Een aanrader voor ondernemende kleuters
Bezoek het Bijzondere Bos van Beer | tekst Rachel Piercey | Illustraties Freya Hartas | uitgever Lemniscaat (4+ jaar)