Advertentie

Het tweede deel over Gemma Woodstock, een rechercheur bij de politie, dit keer in Melbourne, de grote anonieme stad waar het herfstachtige weer regenachtig en koud is. Gemma is na haar scheiding naar Melbourne verhuisd. Haar 5-jarige zoontje Ben heeft ze achtergelaten bij haar ex op het Australische platteland.

Het boek begint een beetje chaotisch, voordat de moord, die in de beschrijving op de achterzijde van het boek wordt beschreven, wordt gepleegd, zijn de collega’s van Gemma druk bezig met een moord op een dakloze in een tunnel en een moord op een escortdame. Samen met haar nieuwe collega Nick Fleet krijgt Gemma de leiding in het onderzoek naar de moord op de jonge filmacteur Sterling Wade.

Tijdens filmopnames voor de film “Death is alive”, in het centrum van Melbourne wordt de acteur neergestoken. Het onderzoek is niet eenvoudig, er waren veel mensen aanwezig bij de filmopnamen en veel familie, huisgenoten en vrienden hebben geen sluitend alibi. De samenwerking met Nick Fleet verloopt ook niet helemaal vlekkeloos, ze vertellen elkaar niets over hun privé leven en Nick is een beetje bot en eigengereid.

De tweede helft van het boek leest vlotter, alle verdachten worden opnieuw verhoord en langzaam worden de eventuele daders uitgesloten.
Ook op privé gebied weet Gemma nog niet helemaal of ze wel op haar plek is, ze zoekt wel regelmatig haar oude leefomgeving op om haar vader en zoontje te bezoeken maar voelt zich daar niet echt meer thuis en stort zich liever op haar werk in de grote stad waar ze nauwelijks iemand kent en ze thuis geen verantwoording hoeft af te leggen.

De schrijfstijl is zeer gedetailleerd, beeldend en zeer uitgebreid, voor sommige lezers verloopt het verhaal daardoor iets trager.

De kaft van dit tweede deel is qua vormgeving gelijk aan deel 1, “Het duistere meer”, het is duidelijk dat het om een serie gaat.
Ik hoop dat het derde deel van Gemma Woodstock ook vertaald wordt in het Nederlands, daar ben ik toch wel benieuwd naar. Hoe zal het verder gaan met Gemma Woodstock, op zakelijk en privé gebied?

Reacties op: Leuk vakantie boek!

22
In de donkere nacht - Sarah Bailey
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners