Zondagskind en zondagsleven
Zondagskind en zondagsleven - Judith Visser
Wat een prachtige, unieke, ontroerende en liefdevolle boeken.
Zondagskind is een autobiografisch coming-of-ageroman over opgroeien en je eigen weg vinden met autisme.
Het boek geeft een unieke inkijk in het hoofd en de beleving van Jasmijn Vink.
Zondagsleven is een prachtig vervolg waarin we Jasmijn volgen in haar volwassen leven. Autisme gaat niet voorbij en we lezen hoe Jasmijn haar leven hierop afstemd.
Zondagsleven is een autofictie roman.
In de laatste jaren voordat ik arbeidsongeschikt werd werkte ik als casemanager en ik mocht jongvolwassenen met een autismespectrumstoornis ondersteunen in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld op de levensgebieden wonen, studie, werk, vrije tijd, relaties, zingeving etc.
Alles uit deze boeken is zo herkenbaar.
Er zijn ontzettend veel boeken geschreven over autisme maar deze boeken geven echt een inkijkje hoe het leven met autisme er echt uitziet.
Deze boeken zijn zo ontzettend belangrijk zodat mensen met autisme meer begrepen worden.
Het was prachtig om te lezen hoe belangrijk, steunend en helpend de honden (Senta, Romy en Puri) voor Jasmijn zijn. Hoe mooi de band tussen hun. Bij sommige gebeurtenissen hield ik het niet droog.
Na het uitlezen van zondagsleven wilde ik eigenlijk nog geen afscheid nemen van het verhaal. Ik wil het verhaal nog niet loslaten.
Wat een prachtige, unieke, ontroerende en liefdevolle boeken.
Het boek geeft een unieke inkijk in het hoofd en de beleving van Jasmijn Vink.
Zondagsleven is een autofictie roman.
Alles uit deze boeken is zo herkenbaar.