Deze gaat op mijn nachtkastje
Dit is geen boek om zo in een keer uit te lezen, maar meer een boek om op je nachtkastje te bewaren en er elke avond voor het slapengaan een paar bladzijdes uit te lezen. Of het uit de kast pakken in tijden dat er weinig hoop is en je behoefte hebt aan troost.
Qua opzet doet het boek me enigszins denken aan 'Redenen Om Te Blijven Leven' van dezelfde auteur, al was dat meer autobiografisch en is 'Het Troostboek' algemener van aard. Anekdotes, lijstjes, tips, citaten en recepten wisselen zich af. Alles waar een mens zich mentaal beter door kan gaan voelen.
Het boek is ideaal om cadeau te geven aan een vriend of vriendin als zij een moeilijke tijd doormaken. Als je geen woorden hebt om hen te troosten.
Klein minpuntje: het boek heeft 235 pagina's, maar deze zijn nagenoeg allemaal voor de helft leeg. Gezien de kleine hoeveelheid tekst die het boek maar bevat, vind ik 23 euro een pittige aanschafprijs.