“Ik wist dat er iets niet in de haak was, al kon ik mijn vinger er niet opleggen”

Lisan 25 mei 2025
Melissa Skaye woont in Hoorn en heeft tot nu toe vooral reeksen geschreven. ‘Het kind in mij’ is een ‘stand alone thriller’. De thriller speelt zich grotendeels af in de omgeving van Hoorn.

In 1999 zorgt de verdwijning van de tweejarige Lexi Brown van een camping voor onrust. Een campingmedewerker, Axelle Dubois, wordt verdacht. Maar ook zij verdwijnt. Katherine uit het Noord-Hollandse Westwoud vindt haar nieuwe buren met hun jonge dochtertje maar verdacht en raakt daardoor gefascineerd. Skye Koning woont in 2019 samen met haar moeder in het Noord-Hollandse Berkhout. Haar vader ligt al 18 jaar in een verpleeghuis in Hoorn vanwege het zware letsel dat hij heeft opgelopen tijdens een brute woningoverval. Als hij ineens twee woorden uitspreekt, is Skye vastberaden om erachter te komen wat dit te betekenen heeft.

‘Het kind in mij’ volgt een aantal verhaallijnen van verschillende personages in Westfriesland. Als rode draad loopt een verdwijningszaak door de verhaallijnen heen. Er wordt door Skaye handig gebruik gemaakt van het wisselende hij/zij perspectief. Daarmee daagt ze je uit om de patronen en verbanden te ontdekken.

Het verhaal beslaat globaal een tijdsbestek tussen 1999 en 2020. De tijdgeest van de verschillende periodes is realistisch beschreven. Van een periode waarin mobiele telefonie nog amper zijn intrede heeft gedaan tot een periode waarin de mobiel niet meer weg te denken valt. Ook de corona-crisis komt aan bod, evenals de beperkende maatregelen.

Skaye heeft een vlotte pen en je wordt snel in het verhaal gezogen. Het verhaal leest gemakkelijk door, ondanks de hoeveelheid aan personages die gaandeweg worden geïntroduceerd. De personages zijn goed uitgewerkt en je leert ze goed kennen. Ze komen echt tot leven.

Precies deze quote beschrijft wat je tijdens het lezen zelf ervaart. Gedurende het verhaal weet je dat sommige zaken niet kloppen. Pas bij de ontknoping snap je hoe alles uiteindelijk met elkaar verweven is. Daardoor blijft de spanningsboog tijdens het lezen hoog.

‘Het kind in mij’ is een spannende thriller die je met moeite weg kan leggen. Het is knap hoe Skaye verschillende losse verhalen uiteindelijk onderling met elkaar weet te verbinden in een spannende ontknoping.

Ik wil Uitgeverij Neckar bedanken voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Lisan