"Billie was vermoord en het leek niemand een bal te kunnen schelen. Anders zou iedereen wel de waarheid vertellen."
Alweer het twaalfde deel van de serie?!?!??!!?!? Deze boeken vlieg je echt doorheen. Dat is één ding dat je wel kan zeggen over Carla Kovach. haar boeken lezen elke keer weer heerlijk weg en ik kan ook echt geen genoeg krijgen van Gina en Briggs, alhoewel ik in dit deel eerlijk moet zeggen dat ik wel even genoeg heb gehad van Briggs. Hij laat nu een kant zien die mij absoluut niet aanstaat. Ik word helemaal gek van die man. Kan iemand hem even door elkaar schudden?
Ik heb de afgelopen delen steeds een beetje het rollercoaster effect gehad met de Gina Harte. De eerste boeken maakten mij verliefd, maar ergens ben ik dat lijntje een beetje kwijt geraakt geloof ik. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op Carla Kovach, dol op Gina en Briggs en dol op de algemene verhaallijn. Ik merk alleen dat ik de afgelopen 4 of 5 boeken in een soort ups en downs zit die steeds meer van elkaar gaan verschillen. Het ene boek trekt me terug het verhaal in, het volgende haalt mij er weer helemaal uit en laat me twijfelen om verder te lezen.
En helaas was dit deel voor mij weer één van die laatste. na een geweldige elfde deel was ik er ergens al een beetje bang voor met de inmiddels opgedane ervaring, maar deze spande tot nu toe de kroon.
Het spijt me Carla, ik hoop dat je me deze kan vergeven. Ik heb nog steeds geen lage score gegeven, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen, maar helaas was dit voor mij denk ik het minste deel tot nu toe. Denk je nu, waarom? Laat het me uitleggen.
Kovach heeft een hele mooie opzet gedaan in het verhaal. Een vriendengroep vol met geheimen, roddels en stiekem wantrouwen richting elkaar. Dat kan alleen maar mis gaan. En als je dat goed doet, de juiste elementen toevoegt, de juiste dader verzin, de juiste clues toevoegt, heb je een geweldige psychische thriller. Helaas leek het in dit boek een beetje mis te gaan.
Er waren eigenlijk meteen al teveel karakters. En dat is nog buiten het verhaal van Gina zelf om. Zij zit in de overgang, heeft gedoe met Briggs, wat al een verhaal op zich is, en dan komen er ook nog een stuk of 8 karakters om de hoek kijken die allemaal een soort hoofdrol vervullen. Er is 1 hoofdlijn in het verhaal, maar zijn zoveel zijsprongetjes en er is zoveel afleiding van waar het echt om gaat, dat het verwarrend en rommelig voelt.
Ik kreeg het gevoel dat Carla met dit boek een heel diep gat voor zichzelf heeft gegraven en zichzelf er niet meer uit wist te redden. Ze biedt wel excuses aan voor eventuele foutjes, maar in dit geval waren er zoveel foutjes en dingen die niet leken te kloppen, dat ik er gewoon niet meer overheen kon lezen. Het waren geen kleinigheidjes meer. Er zijn veel losse eindjes, het einde was een plottwist die eigenlijk van geen kanten leek te kloppen en voor mij in ieder geval niet voelde als een logische twist of een logisch einde. Niet zonder extra uitleg van alle gebeurtenissen en de verbanden met de dader in dat hele verhaal.
De leugens, de misleiding, de foute mannen, de thema's over de overgang en armoede zijn wel erg interessant, dat moet ik Kovach wel meegeven. Leuke en belangrijke onderwerpen die echt wel besproken mogen worden, ook in een thriller!
Voor mij 'Haar laatste belofte' een leuk concept, maar te rommelig, en er kloppen gewoon echt dingen niet. En helaas zit me dat heel erg dwars na het lezen. Waar ik eerst nog 4 sterren gaf, kan ik niet anders dan nu strenger beoordelen. Ik wil liever geen spoilers geven dus mijn recensie is wat kort, maar ik lees eigenlijk alleen verder omdat Briggs op de stoep op me zit te wachten en ik hem ondanks zijn gedrag in dit deel toch niet kan afwijzen en hem nog een kans moet geven. Zo zie ik eigenlijk het volgende deel. Ondanks dit mindere deel, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om het volgende deel te laten liggen en te stoppen met de serie.
Ik ga dus heel erg hopen dat deel 13 "Een ijzige stilte" weer een hoogtepunt mag zijn en de draad weer wordt opgepakt. Briggs, ik ben onderweg! Ik geef 'Haar laatste belofte' 2,75 sterren!
~Live Your Life Reading
~Live Your Life Reading