Samenlezenwe heeft door dit boek een nieuw favoriet woord van het het jaar: Obsessienest

Na een vorig redelijk goed deel, verwachtte ik gezien het jojo effect dat ik steeds heb in deze serie een beetje een tegenvallen. Daar stond tegenover dat we hier te maken hebben met een kidnapping en dus vermissing en dat maakt boeken spannen. En... Gina blijft ondanks alles toch interessant. En dus begonnen we met een gezonde dosis spanning en verwachting aan het verhaal.

Dit boek was voor mij echt een verademing moet ik zeggen. De afgelopen delen waren redelijk voorspelbaar, hadden heel veel onzinnige verdachten om de dader te verbergen en het gedoe met Gina kwam me de spuigaten uit. Dit deel is echt compleet anders.

Normaal schrijf ik over de schrijfstijl en alle algemene dingen die je bij elk boek tegen kan komen, maar aangezien dit al deel 11 in de serie is, kunnen we dat overslaan. Het betekent wel dat de recensies wat korter zijn, maar ach, ik doe dit voornamelijk voor mezelf, dus ik hoor niemand klagen ;)

Carla is er heel goed in geslaagd om weer een interessant verhaal te schrijven, en vooral een verhaal dat niet om het verleden van Gina draait. Wel om haar liefdesleven, maar dat terzijde. Ze heeft deze keer iets opgezet dat ergens wel lijkt op haar andere verhalen, maar toch net een stapje verder gaat. Meerdere verdachten, maar dezelfde common ground: Obsessie. Dus kies maar welke van de mensen in het boek je denkt dat de dader is. Ergens is het voorspelbaar, maar toch ook weer niet. Tussen alle rare mannen in het verhaal, was de dader best goed verstopt.

Dat Jacob in dit deel helaas de pineut is (SPOILER) had ik niet door totdat het gezegd werd. En dat terwijl je het al meteen weet als je goed oplet. Dit deel van het verhaal bracht extra spanning, maar had voor mijn gevoel niet perse een toegevoegde waarde en had net zo goed weggelaten kunnen worden.

Het middenstuk en het vinden van de dader gaan wat langzaam. terwijl het einde daardoor juist wat afgeraffeld voelde, maar ik heb van begin tot einde in het verhaal gezeten en hem in één keer uitgelezen.

Ik vond het boek vlot lezen, en merk echt de vooruitgang of de stijgende lijn op. Ik hoop heel erg dat Carla dit doorzet in haar volgende boeken, want ik heb nu weer enorm veel zin om verder te lezen in de serie. Ik ben echter wel benieuwd waar dit nog heen moet gaan en hoeveel delen Kovach nog denkt dat ze eruit kan persen, want ik zie weinig series die zo lang zijn en zo erg om dezelfde onderwerpen draaien. Zou ze weten wanneer genoeg genoeg is? We zullen het zien!

'Het laatste meisje' is voor mij en enorme meevaller en zelfs een groot succes. Van mij krijgt hij dan ook 4,75 sterren!

~Live Your Life Reading

Meer recensies van Live Your Life Reading