"Ben jij gevaarlijk?"
Als je mijn vorige recensies hebt gelezen, dan merk je dat ik inmiddels een beetje een haat-liefdes verhouding heb met de Gina Harte serie. het ene boek vind ik leuk en geeft perspectief, het volgende boek vind ik een beetje vastzitten in hetzelfde en twijfel ik of ik zin heb om verder te lezen. En ik geloof dat we de trend een beetje voort zetten.
Kijk, het feit is gewoon dat Carla Kovach heerlijk kan schrijven en vooral heel erg leuk is als je gek bent op mannen met red flags, die in haar boeken een speciaal plekje krijgen. Dat betekent, ze zijn altijd aanwezig en zijn altijd zichtbaar of onzichtbaar met foute dingen bezig, waar de vrouwen in het verhaal dan dus weer heel veel last van hebben. Dit komt eigenlijk keer op keer terug in de verhalen ik moet zeggen dat ik het heel knap dat je na 9 boeken toch nog een tiende, elfde, twaalfde en zelfs nog wel 6 extra verhalen binnen dit onderwerp kan bedenken. Dat geef ik haar ook zeker mee. De verhalen zijn allemaal anders, maar het zijn allemaal verhalen die met iemand zouden kunnen resoneren en voor iemand bekend voor kunnen komen.
Ik vond 'Jouw laatste wens' vrij origineel en verrassend. Met de wisselende perspectieven ontstaat er verwarring en het gevoel van dreiging is in dit boek eigenlijk constant hoog. Dat er nu ook kinderen slachtoffers worden en je ook vanuit hen perspectief leest, dat geeft het verhaal net dat extra laagje. Dit is nog niet eerder gebeurd en was naar mijn mening erg goed gedaan en beschreven. Het verhaal achter de dader is ook de moeite waard om voor door te lezen en laat je merken dat niet iedereen die slechte dingen doet, ook meteen slecht is, maar over een randje wordt geduwd. Wanneer wordt jij gevaarlijk?
Het verhaal van Gina Harte, is hier iets minder op de voorgrond. Wel lekker eigenlijk. Maar het is er zeker wel. Karakters uit haar verleden keren weer terug, net als in de vorige delen en ook de nieuwste journalist is van de partij om Gina het leven zuur te maken. Normaal erger ik me steeds dood aan deze verhaallijn, omdat het naar mijn mening te lang uit wordt getrokken en elke keer als er vooruitgang is, stort alles weer in elkaar. Nu heb ik die mening nog steeds, maar ik vond wel dat alle lijntjes mooi samen kwamen en het allemaal klopte. Het was wel weer erg makkelijk, maar goed, door de rest van het interessante verhaal, kijken we daaroverheen ;)
Wat me wel opviel is dat ze in de dedicatie elk boek een bepaalde doelgroep kiest en dat het boek dan ook in dat thema valt, dat gevoel had ik nu totaal niet en het valt me steeds meer op dat ik de link tussen de dedicatie en het boek niet meer zo goed kan vinden. Jammer, want dat had echt veel waarde!
En, Kerstin. Kerstin wordt in de omslag nadrukkelijk genoemd, dus er ligt grote focus op haar en het geheim van haar man. Echter heeft dit uiteindelijk zo weinig met het verhaal te maken.. Het leek eerder een soort afleiding, of het is gewoon te klein gehouden in het verhaal zelf, maar ook dot was opvallend.
Ik heb al met al wel weer genoten van het verhaal en ik zeur soms wat veel, maar ik vond dit toch echt weer één van de betere delen! Ik geef 'Jouw laatste wens' dus 4 sterren!
~Live Your Life Reading
~Live Your Life Reading