Wederom een heerlijk boek
Inmiddels zijn we met samenlezenwe aangekomen bij alweer het zesde deel in de serie en ben ik hard aan het bedenken wat er nog te zeggen valt, behalve dan dat ik elke keer weer compleet wordt meegezogen door deze boeken.
Het is heerlijk om Luc en Ava te volgens tijdens hun avonturen, al is dat misschien een beetje luchtig gezegd. Het is nogal wat, wat ze meemaken in deze boeken.
'Perfecte moord' was heel anders dan ik had verwacht of gewend ben. Ik lees meestal boeken met maar één dader die psychologisch heel sterk in elkaar gezet is. Dit boek had echter een totaal andere insteek. Mensenhandel is een onderwerp dat ik in de boeken die ik lees niet erg vaak tegenkom en zelf ook niet persé zou opzoeken als ik heel eerlijk ben. Het was alleen in dit boek ijzersterk geschreven, goed voorbereid, erg geloofwaardig en het was schokkend, diep schokkend om eerlijk te zijn. Mensenhandel is er natuurlijk niet alleen met vrouwen die in de prostitutie belanden, het is er ook om organen te oogsten, het is er om voor drugsgerelateerde praktijken of proeven op mensen. En dat wordt hier heel erg duidelijk gemaakt. Het verhaal was heftig, maar ook interessant en voor mij persoonlijk heel vernieuwend, na alle zieke geesten die mensen ontvoeren en vermoorden omdat hun hoofd ergens niet helemaal klopt.
Dit verhaal is zoals ik al zei ijzersterk geschreven. de schrijfstijl van Helen Fields is pakkend en vlot, de hoofdstukken zijn niet al te lang en door middel van de verschillende perspectieven krijg je een vrij volledig verhaal mee, van alle kanten. Fields weet welk perspectief en welke elementen ze op welk moment in moet zetten om het verhaal spannend te houden, maar ook om de spanning af te wisselen met een stukje karakterontwikkeling van de hoofdpersonen, waardoor je altijd door blijft lezen, maar waardoor je ook niet constant in hoge spanning of heftige situaties zit. Alles was goed in balans en dat maakt het lezen tot een plezierige ervaring.
Qua verhaal kan ik niets anders zeggen dan dat het top is. De twee zaken die Ava en Luc volgen hebben beide met elkaar te maken maar zijn ook beide interessant, los van elkaar. Mensenhandel en de reden ervan krijgen meerdere invullingen en de organisatie die achter deze handel schuilgaat wordt heel mooi weergeven. Door de slachtoffers van deze mensenhandel een perspectief te geven, geeft Helen Fields ze een echt gezicht. Het is ineens niet meer het zoveelste slachtoffer (Zoals de handelaren ze zien), maar het zijn mensen van vlees en bloed, met gevoel, met een gezin en een geschiedenis. Je krijgt een kijkje diep in organisaties achter de mensenhandel. En ookal is het natuurlijk een fictief verhaal, het is niet ondenkbaar dat het in het echt ook vaak zo gaat als in dit boek. Het was erg geloofwaardig en doordat het beeldend is geschreven, voel je je af en toe net alsof jij in de schoenen van de slachtoffers kruipt. Het was fijn om in meerdere perspectieven te lezen, om de verhalen naar elkaar toe te zien groeien zonder alles al te weten. Het was gewoon echt heel goed gedaan.
En dan het persoonlijke leven van Luc en Ava, die vanaf deel 1 al om elkaar heen draaien en het in deel 5 definitief leken te verpesten bij elkaar. In deel 6 is er één grote verbindende factor, en dat is Natasha. Natasha is in dit verhaal een personage dat veel bij mij losmaakt door het verhaal dat ze in dit deel krijgt. En samen met dat verhaal krijgt zij de verantwoordelijkheid om Luc en Ava weer tot elkaar te brengen. Ik ben heel benieuwd hoe dat in deel 7 gaat zijn. Er waren bekende karakters zoals Lively, die ineens toch een heel klein hartje bleken te hebben en er waren onbekende personen die ineens een hele grote rol kregen. Iedereen had zijn plek in dit deel van de serie en elk karakter kreeg de juiste hoeveelheid aandacht om het verhaal interessant en gaande te houden.
Ik ga wel eerlijk toegeven dat ik het begin denk ik sterker vond dan het einde. Maar als je een boek zo sterk start, is het ook lastig om met de climax nog te overtreffen. Maar dat neemt niet weg dat 'Perfecte moord' een geweldig verhaal was. Momenteel lees ik zowel de Gina Harte serie van Carla Kovach en de Callanach serie van Helen Fields en ik was heel benieuwd wie voor mij de strijd zou winnen, maar nu lijkt het erop dat Helen Fields voor mij toch een lichte voorkeur begint te krijgen.
Ik ben ontzettend benieuwd naar deel 7, het waarschijnlijk laatste deel van deze serie. het liefst zou ik meteen doorlezen, maar ik wil ook nog geen afscheid nemen van Luc en Ava (Die nu trouwens echt een keer moeten toegeven hoe gek ze op elkaar zijn!). Ik hoop echt deel 7 me net zo laat lachen, huilen en walgen als dat deel 6 deze keer heeft gedaan.
Voor mij was het onderwerp vaan dit deel onverwacht, maar misschien juist daarom ook wel extra leuk! Ik geef 'Perfecte moord' 4,75 sterren!
~ Live Your Life Reading
~ Live Your Life Reading