"Ik ontken mezelf niet"
Er zijn nogal wat vragen rondom Genesis. Is het nu deel 1? Deel 3? Deel 7? Komt ie dan: 'Genesis' is deel 3 uit de Will Trent serie, deel 7 uit de Grant County/Sara Linton reeks en deel 1 van Sara en Will gezamenlijk. Je kan dus dit boek als eerste lezen, maar je kan ook bij de Grant County serie beginnen of bij deel 1 van de Will Trent serie. Het maakt eigenlijk niet uit. Het enige wat een groot verschil maakt, is dat je heel erg veel diepgang en karakter opbouw mist. Ik heb dus wel eerst de Grant County serie en deel 1 en 2 van Will Trent gelezen, maar ik merk van de Grant County serie al dat er heel veel informatie is weggevallen uit mijn herinnering.
Ik ben dol op de Karin Slaughter boeken. Slaughter denkt echt boeken vooruit, misschien wel hele series vooruit en de diepgang die hierdoor ontstaat, het enorme web dat al is gespannen voor je begint met lezen, is geweldig. Elk karakter in haar boeken heeft een hele eigen belevingswereld, een eigen verleden, een eigen achtergrond en dus ook eigen beweegredenen om dingen te doen. Waar in Grant Country de karakters werden gebouwd om het verhaal te ondersteunen, wordt in de serie van Will Trent het verhaal gebouwd om de karakters te ondersteunen. En ik ben er dol op. Sara, vanuit de Grant County serie, komt nu natuurlijk terug in beeld. En wat me meteen opviel was dat mijn hart brak voor haar. Terug in het onpersoonlijke ziekenhuis, de afstand die ze bewaart tegenover iedereen. Het deed me pijn om de betrokken, intuitieve Sara alleen nog maar te zien als een bal verdriet.. Het was fijn om haar terug te zien, maar ook pijnlijk.
Dit verhaal is er weer eentje voor in de boeken (ha ha). Ik geef eerlijk toe, het verhaal was ergens nog wat voorspelbaar deze keer, maar toch gebeuren er dingen die ik niet zag aankomen. De zaak die zich afspeelt in dit verhaal is walgelijk. Grote onderwerpen zijn misbruik, eetstoornissen, zelfhaat en uiteraard mensen die totala van het padje zijn. Ze zijn allemaal goed bij elkaar uitgezocht, al duurt het even voordat je begrijpt waarom en wat er gebeurt.
Een heel belangrijk onderwerp in dit verhaal vind ik toch ook wel de grenzen van politie. Iedereen werkt natuurlijk voor een bepaald gebied. Maar de afstand die mensen gaan om elkaar dwars te bomen, in een slecht daglicht te zetten en de zaak te verdoezelen, maakte me zo kwaad. De leugens, de roddels, de valse informatie, het is belachelijk dat mensen die een beroep kiezen waarbij ze anderen behoren te helpen, hun eigen belangen dan voorop stellen. Hoe ziek is dat? Anderen in gevaar brengen vanwege je eigen mening, je eigen hachje..
Dit was weer een verhaal om goed over na te denken. De verschillende elementen, de verschillende karakters en het verzwijgen van informatie zorgen ervoor dat je veel te weten komt, maar net niet genoeg om alles zelf volledig uit te vogelen.
Ik heb gewalgd, gelachen, gehuild en een hand voor mijn kop geslagen. Het enige wat ik vervelend vind is dat ik me dus niet kan herinneren is wat er nu precies gebeurde aan het einde van de Grant County serie en het irriteert me mateloos!
Ik ben weer dol op Genesis, waarin Will en Sara samenkomen en er een nieuw begin kan ontstaan voor beide karakters. Ik ben hoopvol deze keer, dat het niet verkeerd gaat aflopen. Alsjeblieft, Karin, geef ze een kans.
Ik geef 'Genesis' 4,75 sterren!
~ Live Your Life Reading
Ik geef 'Genesis' 4,75 sterren!
~ Live Your Life Reading