Leuk winterboek!

1 keer per jaar geef ik eraan toe om een winterboek te lezen. Ik ben niet perse een mood-reader dus ik pak eigenlijk ook nooit seizoensboeken op. dit boek kon ik echter meelezen met de samenlezenwe-club en op de een of andere manier had ik een beetje verwacht dat dit een thriller zou zijn. Dat had ik dus even goed mis. Ik weet daarom ook niet of ik een helemaal objectieve mening kan geven, omdat Romance en Feelgood mij niet altijd even goed liggen en ik gewoon minder plezier beleef in het lezen van deze genres. Maar ik ga mijn best doen.

Karen Swan heeft een hele prettige manier van schrijven. Ze schrijft vloeiend en simpel, maar vooral ook heel beeldend. Ik boeken zoals deze, waarin je je in Noorwegen bevind en de omgeving dus wel heel belangrijk is, is het heel erg fijn dat een auteur zo beeldend en met gevoel kan schrijven. Daarnaast zorgt zo'n schrijfstijl ook dat een boek makkelijker en soepeler weg leest en je beter in het verhaal zit.

Qua karakters heb ik niet perse een hele grote mening. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik behalve Anders en Signy, de hoofdpersoon niet echt geweldig vond. Influencers liggen mij sowieso niet zo, maar ik kreeg ook weinig hoogte van het echte karakter van deze personen, omdat alles alleen maar om het perfecte plaatje draait. Heel erg veel diepgang hadden ze niet allemaal, alleen Bo, Anders en Signy hadden best wel wat achtergrond, maar bij Bo bleef dit nog vrij oppervlakkig. Dat vind ik wel jammer, aangezien psychologie me helemaal ligt en ik het fijn vind om te weten waarom iemand is zoals hij is.

Het verhaal was leuk om te lezen, dat geef ik eerlijk toe. Het hielp daarbij vooral ook dat er wel een mysterieus tintje aan het verhaal zat waardoor het toch nog een beetje spannend en geheimzinnig was. Ik had wel bij Bo vrij snel mijn vermoedens over wat er speelde, maar het was toch leuk dat het niet allemaal alleen maar romantisch en zoetsappig was.

'Een Noorse winternacht' zit goed in elkaar. Met hoofdstukken uit het heden en verleden krijg je niet alleen een een verhaal mee, maar ook een stukje geschiedenis van Noorwegen en een cirkeltje dat gevormd wordt een aan het einde weer perfect afgesloten. Ik ga niet zeggen dat het het meest originele verhaal is dat ik ooit heb gelezen, maar dat hoeft ook niet altijd. Karen Swan weet hoe ze een verhaal moet opbouwen en vormgeven en zorgt ervoor dat het verhaal van begin tot einde interessant blijft en ook meerdere lagen heeft, die samen één boodschap vormen. Het verhaal is leuk, een heel klein beetje spannend en het verhaal voelt vooral.. vrij, ik denk dat dat het juiste woord is. Het speelt zich af in de bergen, helemaal afgesloten van alles en iedereen en dus waan je je in een hele andere wereld dan waar je normaal elke dag in leeft. En dat was voor de afwisseling echt wel heel erg fijn. Soms was het ietwat veel. Alles is wat extreem. Rotsen, tsunami's, moorden en meer. Het was allemaal wat veel, maar er lag niet een nadruk op dus tegelijkertijd voelde het niet gelijk als veel te veel. het voelde achteraf gezien vooral als veel nu ik terugkijk.

'Een Noorse winternacht' en een boek in de kou, dat aan het einde heel veel warmte brengt. Een boek dat niet perse op mijn favorieten lijst zou staan, maar zeker een boek is voor deze periode van het jaar, een boek dat ik met plezier heb gelezen.

Ik geef 'Een Noorse winternacht' dan ook 3,25 sterren!

~Live Your Life Reading

Meer recensies van Live Your Life Reading