Prachtig verhaal
In dit boek lezen we over Pelle. Pelle wiens vader overleden is. Een jaar na zijn overlijden krijgt hij van zijn moeder een doos met briefjes, geschreven door zijn vader. Op deze manier wil de vader van Pelle nog dingen tegen hem vertellen. Op sommige briefjes staat een opdracht (koop een jurk voor je moeder en neem haar mee uit eten), op een ander briefje een link naar een YouTube filmpje en soms ook gewoon wat wijze raad.
Pelle gaat op zijn eigen manier op met zijn verdriet over het verlies van zijn vader:
_"Echte jongens huilen zelfs niet als hun vader dood in een kist ligt. Als ik het gevoel heb dat ik toch moet huilen, knijp ik heel hard mijn ogen dicht en denk ik aan allerlei andere dingen waar ik niet om hoef te huilen. Hoe mineralen worden gedolven, dat er water is gevonden op Mars. Of ufo’s echt bestaan."_
Het is echt fantastisch geschreven zodat je helemaal meeleeft met Pelle en zijn moeder. Zo goed geschreven dat je de emoties echt voelt.
Het is een boek over rouwen en rouwverwerking. Maar ook over hoop, doorgaan na moeilijke tijden en liefde voor elkaar.
Ergens halverwege het boek was even een passage waarvan ik zo iets had. Is dit geschikt voor kinderen op de basisschool. Ik vond het persoonlijk wel een meer middelbare school onderwerp. Ik kan me voorstellen dat kinderen hier vragen over hebben of er lacherig over gaan doen.
Het einde was wat mij betreft te snel. Er gebeurt ineens heel veel in de laatste blz.
Een boek waarvan ik genoten heb. Een boek dat me geraakt heeft. Een boek dat veel kinderen zal raken. Een boek dat ik iedereen aanraad.