Grenzeloos

Loraines books 12 september 2025
Vandaag mag ik de blogtour afsluiten van ‘Grenzeloos’ geschreven door Jeany Bijloo.

In het ogenschijnlijk rustige Soest wordt een afgehakte hand gevonden. Het is het begin van een reeks lugubere ontdekkingen, die wijzen op een dader met een verontrustend oog voor detail. Rechercheur Jamie wordt op de zaak gezet en stuit op een web van obsessie en duistere motieven.

Door de spannende en mysterieuze toon van het boek heeft het direct je aandacht. Je krijgt een onheilspellend gevoel en kunt nog niet helemaal voorspellen welke kant het verhaal opgaat.

Door de schrijfstijl krijgt het verhaal zijn onheilspellende toon. Je kruipt als het ware in het hoofd van het slachtoffer, de dader en de rechercheur. Omtrent het mannelijke hoofdpersonage heerst wel zo’n mysterie dat je soms wat afstand voelt tot het verhaal. Gedurende het verhaal veranderd de schrijfstijl echter en lopen de rillingen over je rug als je het verhaal vanuit zijn perspectief leest.

Het verhaal heeft een vlot tempo, waarbij je niet kunt stoppen met lezen. Elk spannend hoofdstuk wordt opgevolgd met een nog spannender hoofdstuk. Jeany Bijloo weet als geen ander hoe ze de spanning moet opbouwen en je aandacht moet vangen.

Doordat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven leest komt het ook op verschillende manieren bij je binnen. De (bijna) psychotische gedachten van de dader, de angst van het slachtoffer en het politieonderzoek. Alles staat in verbinding met elkaar en wordt op een geweldige manier uitgewerkt.

Hoewel het verhaal kort was, was het perfect van lengte. Je krijgt een goed inkijkje in de levens van de personages en hun gedachtegang.

‘Grenzeloos’ is een spannende thriller die je zo uit hebt! Zeker een aanrader voor de thrillerliefhebber.

Het boek krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Uitgeverij Hartklopper.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books