Bioscoop aan zee!
Een fijne zomerse read!
Ooit was de lokale bioscoop van Polwhipple de place to be, maar die gloriedagen zijn voorbij. Als Gina terugverhuist naar haar geboortedorp besluit ze de bioscoop nieuw leven in te blazen. Ze werkt samen met Ben, de plaatselijke restaurateur en de man waarmee ze een verleden deelt. Tijdens het samenwerken komen oude gevoelens weer boven. Dan beseffen Gina en Ben dat er veel meer nodig is dan een likje verf om de bioscoop aan zee te redden.
Holly Hepburn weet de sfeer van het kleine kustplaatje Polwhipple geweldig op papier te zetten. Ze neemt je als het ware mee op vakantie. Aangezien de buurtbewoners zich graag met elkaar bemoeien wordt je meteen onderdeel van de gemeenschap. Je krijgt het gevoel dat je op de hoogte bent van alle roddels en het reilen en zeilen van het dorpje. Je wordt als het ware opgenomen in de gemeenschap.
Doordat het verhaal vanuit de derde persoon is geschreven blijf je een afstand voelen tot Gina, Ben en de andere personages. Daarbij gebeurt er ook heel veel in het boek, waardoor je niet altijd de tijd krijgt om alles te verwerken. Er had van mij iets minder mogen gebeuren, zodat er wat meer ruimte was om de diepgang op te zoeken.
Het verhaal is een echte slowburn, je moet dus geduld hebben als je fan bent van romantiek. ‘Bioscoop aan zee’ gaat veel meer over vriendschap, familie, en het (her)uitvinden van jezelf en je dromen. Gina laat zien dat het spannend is om je dromen na te jagen, maar dat je soms de sprong moet wagen. Doordat je wordt meegenomen in haar avontuur lees je het boek in één ruk uit.
Als filmliefhebber is dit ook het perfecte boek. Ik zou willen dat er bij ons zo’n leuke lokale bioscoop met thema events was. Dan zou ik iedere week van de partij zijn.
Mocht je nog opzoek zijn naar een leuke feelgood om mee te nemen op vakantie, dan kan ik ‘Bioscoop aan zee’ zeker aanraden.
Het boek krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar AW Bruna.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Het boek krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar AW Bruna.
NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.