Alle ogen op Mia.

Loraines books 13 juli 2025
Een schattige feelgood, waarbij de zeehondjes toch echt de show stelen!

Als dochter van een wereldberoemde zeebioloog heeft Mia altijd in haar vaders schaduw gestaan. Nu hoopt ze als verzorger bij de grootste zeehondenopvang van Europa eindelijk haar eigen pad te vinden. Maar wanneer de livestream van het centrum plotseling viral gaat, staat ze ineens volop in de spotlights. Terwijl duizenden kijkers betoverd raken door de kleine zeehond Kiko, worstelt Mia met de toenemende druk. Na een onverwachte ontmoeting, die haar leven – en haar hart – overhoophaalt, beseft ze dat ze moet kiezen: wat vindt ze écht belangrijk?

Feelgood en zeehondjes? De perfect combinatie!
Vanaf pagina één heeft Susan Muskee mijn aandacht gevangen. Op het moment dat het eerste zeehondje op het toneel verscheen ving zij ook mijn hart. Wat een fijn en hoopvol boek om te lezen!

Mia is zo’n leuk en lief personage. Ze staat altijd voor andere klaar en probeert het anderen naar de zin te maken. Hiermee wil ze zichzelf nog weleens uit het oog verliezen. Ze is een sympathiek personage die je niets anders dan in je hart kan sluiten.

Het verhaal is niet alleen genieten, maar ook informatief. Na het lezen van het boek kun je niet anders dan het WEC een bezoekje brengen, én natuurlijk de livestream bekijken op hun website. Ik heb toch meermaals naar Mia en Kiko gezocht op de livestream. Zo echt en realistisch voelt het boek aan.

Een zakdoekje bij de hand houden is ook zeker geen overbodige luxe! Het verhaal heeft mij weten te raken en ontroeren.

Naast de zeehondjes speelt ook de verstoorde relatie tussen Mia en haar vader een grote rol. Deze wordt rauw en kwetsbaar beschreven.

Door de schattige zeehondjes sneeuwde de romantiek een beetje onder. Toch blijft het verhaal een echte feelgood, want je slaat het boek met een grote glimlach op je gezicht dicht!

‘Alle ogen op Mia’ moet je gewoon lezen!
Het boek krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar Harper Collins.

NB: dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books