Voor wie ik blijf
Prachtige personages en aangrijpende thema’s vormen de sterke basis van ‘Voor wie ik blijf’.
Drie jaar na die ene dramatische avond, ziet het ernaar uit dat Xeno’s veroordeling wordt omgezet in een voorwaardelijke straf, maar de boeien om zijn polsen zitten strakker dan ooit. De familie waarin hij geloofde, glipt als los zand door zijn vingers, en de liefde van zijn leven durft hij nog steeds niet in de ogen te kijken. Dan dwingt zijn broertje hem een definitieve keuze te maken, met gevaar voor zijn eigen leven en dat van de man van wie hij houdt.
In ‘Voor wie ik blijf’ gaat het verhaal van Bram & Xeno verder. Waar in het eerste deel al de nodige diepgang wordt opgezocht, is dit in deel twee nog meer. De thema’s die besproken worden zijn wat zwaarder en aangrijpender. Het verhaal is dan ook erg beladen.
Vanaf pagina één had ik Bram & Xeno al in mijn hart gesloten. In deel twee bewijzen ze nogmaals waarom ze in je hart thuishoren. Ze staan klaar voor de mensen om zich heen, maar je merkt dat ze in dit tweede deel ook meer voor zichzelf opkomen. Het verhaal staat in het teken van het vinden van je eigen identiteit en waarden. Je wordt meegenomen in de ontwikkeling die Bram & Xeno meemaken.
Natuurlijk is er ook romantiek te vinden in dit deel. De romantiek en liefde is schattig, mooi en op momenten ook tragisch. Je voelt de liefde die ze voor elkaar voelen, maar ook de invloed die hun omgeving op hun liefde heeft. Een invloed die niet altijd positief is, en het verhaal alleen maar aangrijpender maakt.
In ‘Voor wie ik blijf’ gebeurt er heel veel, soms iets te veel. Hierdoor hebben niet alle momenten de emotionele laag die je zou verwachten en mis je als lezer de tijd om alles te verwerken.
Door de wisselende perspectieven en het turbulente leven van Bram & Xeno, lees je het boek weer in een ruk uit. Je kunt niet stoppen met lezen.
Ik kijk al uit naar de volgende boeken van Anne May.
‘Voor wie ik blijf’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar Anne May.
NB; Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Ik kijk al uit naar de volgende boeken van Anne May.
‘Voor wie ik blijf’ krijgt van mij ****!
Bedankt voor het recensie-exemplaar Anne May.
NB; Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.