Wat niemand weet!

Loraines books 27 juli 2025
Een aangrijpende Young Adult die iedereen gelezen moet hebben!

Vaya en Jesse hebben beiden last van een eetprobleem, ieder op een eigen manier. Terwijl buitenbeentje Jesse met een onverwerkt verlies rondloopt, probeert de populaire Vaya er juist alles aan te doen om niet te verliezen wat ze heeft. Als de twee elkaar treffen bij groepstherapie moeten ze niets van elkaar hebben. Maar dan blijkt dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan gedacht.

Monica Haak heeft een geweldige schrijfstijl. Ze zoekt meteen de diepte op en laat je de personages kennen. Ze delen hun gedachten en overwegingen met je. Vaja en Jesse hebben genoeg meegemaakt en worstelen ieder op hun eigen manier met eetproblemen. Door afwisselend hun perspectief te volgen komt hun worsteling bij je binnen. Ze delen hun gedachte met je en die kunnen af en toe best binnenkomen.

Tijdens het lezen krijg je bewondering voor de kracht van Vaja en Jesse. Ik heb het verhaal met een brok in mijn keel gelezen. Het boek maakt gewoon zoveel indruk op je!

Ook het netwerk van Vaja en Jesse komt aan bod. Je ziet welke invloed hun netwerk op hun heeft, zowel de positieve als negatieve invloed. Dit wordt tot in detail beschreven en zet je aan het denken.

‘Wat niemand weet’ is absoluut een boek dat op de leeslijst voor jongeren moet staan. Het laat je zien welke gevolgen pesten kan hebben, dat niet iedereen hetzelfde is en dat we wel wat liever voor elkaar mogen zijn. Interesseer je voor de ander en ga niet zomaar uit van je vooroordelen.

‘Wat niemand weet’ krijgt van mij *****!

Bedankt dat ik mee mocht doen aan de blogtour Uitgeverij De Fontein.

NB: Dit boek heb ik ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Loraines books