Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Liefs van een leugenaar!

Lotte Petersen neemt je mee op vakantie naar Parijs.

Emmy heeft de slechte gewoonte af en toe te liegen. Wanneer haar leven voor de zoveelste keer niet loopt zoals ze wil, besluit ze in een opwelling naar Parijs af te reizen om daar ‘per ongeluk’ haar jeugdliefde Etienne tegen het lijf te lopen. Met behulp van de vrolijke gids Gijs, komt ze hem al snel op het spoor. Etienne blijkt nog net zo knap en mysterieus als al die jaren geleden, en is dolblij om Emmy weer te zien. Terwijl Emmy haar web van leugens weeft en Gijs en zij steeds dichter naar elkaar toe groeien, vraagt ze zich af wat nu het echte recept is voor geluk.

Wat heeft Lotte Petersen mij weten te verrassen. Emmy is een uniek, zeer realistisch, personage. Het is zo verfrissend om over een personage te lezen die niet ‘perfect’ is. Emmy heeft de slechte gewoonte vaker te liegen. In het begin komt ze dan ook niet heel sympathiek over. Door in te zoomen op haar motieven en gevoelens ga je haar ineens een stuk beter begrijpen en wordt ze ook sympathieker. Je leeft als lezer met haar mee.

Het niveau van deluluness van Emmy is bewonderenswaardig. Ik heb ook geregeld in een deuk gelegen door Emmy’s redeneringen. ‘Liefs van een leugenaar’ is een vrolijke feelgood, met een diepere laag.

Lotte Petersen weet de Franse sfeer te vangen in het verhaal. Het boek is hiermee ook een perfecte vakantie read!

De verhaallijn heeft mij meer dan verrast. Er zaten voldoende situaties in het boek die ik niet zag aankomen. Dit bevorderd het leesplezier en houdt je ook geïnteresseerd in het verhaal.
Sommige aspecten van de verhaallijn hadden iets meer uitgewerkt mogen worden. Nu was er soms een grijsgebied of ging het ineens erg snel.

‘Liefs van een leugenaar’ is een aanrader voor de feelgood liefhebber!

Het boek krijgt van mij ****!

Bedankt voor het recensie-exemplaar HarperCollins.

NB: Dit boek is een recensie-exemplaar dat ik heb ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Loraines_books