Lars zorgt voor een lach op je gezicht

loveboeken 22 februari 2025
Lars de dwarse dromedaris

“Mijn lijf is te boos om te lopen. Ik zit in de knoop, en die knoop zit me dwars, maar het lukt me niet mezelf te ontknopen.”

Synopsis:
Een kudde dromedarissen trekt vol goede moed door de woestijn. Behalve Lars. Hij is moe. En hij is boos. Hij gaat echt niet meer lopen vandaag! Wat nu? Misschien kan de springmuis Lars laten zien dat je altijd kunt kiezen: blijf je hangen in je boze bui of maak je met een vrolijke lacht iets leuks van de dag?

Toen ik zag dat er een nieuw prentenboek van Rachel Bright en Jim Field zou verschijnen werd ik meteen blij en nieuwsgierig. Dit duo maakt de prachtigste prentenboeken die telkens ook weer voorzien zijn van een mooie boodschap.

In deze wordt Lars wakker met een boze bui. En laten we eerlijk wezen wie heeft dat niet zo af en toe. De keuze is alleen aan ons om dan in de boze bui te blijven hangen of om eruit te stappen. Voor jonge kinderen is deze keuze vaak nog moeilijk en vreemd om te nemen.
Lars en de springmuis laten op een eenvoudige manier zien hoe je zelf keuzes kunt maken in hoe je omgaat met tegenslagen.

Dit boek is breed inzetbaar niet alleen bij jonge kinderen maar ook met oudere kinderen kun je het boek gebruiken als aanleiding om in gesprek te gaan over hoe je keuzes maakt en omgaat met tegenslagen. Wat doen de kinderen dan zelf welk pad kiezen zij?

Bette Westera verdient ook nog een eervolle vermelding voor wederom een briljante vertaling van het verhaal.

Ben je boos, pluk geen roos maar doe als Lars en tover een glimlach op je gezicht door dit boek te lezen.

Meer recensies van loveboeken

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.