Een heerlijk maar vooral waardevol boek!
Genoeg gebruld
“Allemachtig, leeuw! Ken je regel 292* niet? Hou je aan de middagrust!”
Synopsis:
De leeuw is een echte baas. Met zijn machtige gebrul zorgt hij voor orde op de savanne. Maar op een dag is hij zo schor, dat hij geen geluid meer maakt. Er ontstaat een enorme chaos! Iedereen doet wat hij wil en gaat zijn eigen gang. Dit kan zo niet langer doorgaan. Er zijn eerlijke regels nodig. Dat is niet zo makkelijk als er geen baas meer is. Zal het de dieren lukken om eerlijke regels voor IEDEREEN te bedenken?
Ik zag dit boek bij verschillende collega's uit het onderwijs voorbijkomen waarin het werd aangeprezen voor de gouden weken. De eerste weken in het nieuwe schooljaar waarin je aandacht besteedt aan verbinding in je groep en onder andere regels samen maakt. Niet alleen klonk het boek goed de kaft zag er ook al zeer aansprekend uit en ook ik heb het boek besteld.
En ja dit is echt een geweldig boek om samen met kinderen over regels te praten. En denk hierbij niet alleen aan de onderbouw maar gebruik het boek ook gerust in de bovenbouw. Ook voor deze kinderen is het moraal van het verhaal zeer bruikbaar en geschikt.
En het verhaal is ook een genot om voor te lezen. Oh wat moest ik lachen om die stokstaartjes. Heerlijk zeg! Dit boek is een echte dikke aanrader!
Heb jij een gouden tip voor een regel waarvan je zegt die werkt echt overal en super fijn?
“Allemachtig, leeuw! Ken je regel 292* niet? Hou je aan de middagrust!”
Synopsis: