Vallen en opstaan
Als je springt en je valt
“Wat er ook gebeurt, kijk vooruit, denk na en vertrouw. Ik weet dat het je gaat lukken. Ik geloof in jou.”
Synopsis:
Sippie wil springen, naar de overkant. Daar gaat hij – oeps! - tot hij in het water belandt. Geen zorgen, Sippie, blijf maar proberen. Want alleen op die manier kun je iets leren.
Wow, Susan Wallenburg, wow. Wat heb jij een prachtig prentenboek geschreven met een prachtige diepere laag over doorzetten. Begrijpelijke taal voor het jonge kind over gevoelens als iets niet in een keer lukt. En nog belangrijker wat je dan kunt doen om er toch een succeservaring van te maken.
Daarnaast is het prentenboek ook nog eens op rijm geschreven. Dat is ook echt genieten van de mooie zinnen. Want echt dit boek heeft meerdere zinnen die mij een warm gevoel van binnen gaven toen ik ze las. En die het mij ook erg moeilijk maakten er een uit te kiezen om mijn recensie mee te beginnen.
De illustraties zijn heerlijk om te zien, kijk maar nog eens goed naar de cover. En zeg nou zelf dat ziet er toch al geweldig uit. De illustraties ondersteunen het verhaal goed en zullen jong en oud vertederen.
Het onderwerp van het boek, doorzetten, zorgt ervoor dat dit boek in meerdere groepen inzetbaar is. Zeer zeker in de onderbouw maar ik zou deze met een glimlach ook nog voorlezen in bijvoorbeeld groep 5 en samen met hen naar de betekenis van doorzetten zoeken.
Kortom een prachtig prentenboek dat je als leerkracht maar ook als ouder vaker dan een keer kunt inzetten om kinderen verder te helpen.
Synopsis: