Prachtig boek
De tranenveger
“Tranen zijn dus niet altijd slecht. Ze kunnen je ook minder verdrietig maken. Of minder boos. Of zelfs blij. Maar hij dacht altijd...”
Synopsis:
Met zijn emmer en doekje trekt Hamster eropuit. Hij is een tranenveger en wil zo veel mogelijk verdriet wegvegen. Maar algauw komt hij erachter dat je ook kunt huilen van plezier of ontroering, en dat zelfs tranen van verdriet of boosheid goed kunnen doen. Gewoon eens huilen mag best.”
Een prentenboek dat op een mooie manier uitlegt waarom we huilen. En dat huilen absoluut niet slecht is maar juist helend kan werken.
Hamster denkt dat hij anderen een plezier doet door hun tranen weg te vegen. Hij wil de anderen helpen, maar hij komt erachter dat tranen/ huilen de anderen juist helpt. Helpt om het verdriet een plek te geven, helpt om minder boos te zijn. Maar ook dat mensen huilen als ze blij zijn. Huilen van het lachen of huilen van ontroering.
Al deze aspecten komen aan bod en worden op een duidelijke manier uitgelegd aan het jonge kind.
Een boek wat hierdoor veelvuldig ingezet kan worden in de klas. Kinderen kan helpen om meer begrip voor zichzelf en elkaar te krijgen. Een boek waar ook menig volwassene nog wat van kan leren. Want huilen is geen teken van zwakte maar kan juist helpen!
Synopsis: